Mai multe articole din rubrica "" ↑

Festivalul „Tradiții de iarnă” – mâncăruri și muzici alese la EXPO ARAD

Festivalul „Tradiții de iarnă” – mâncăruri și muzici alese la EXPO ARAD

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad organizează în perioada 10 -13 decembrie, la Expo Arad, festivalul „Tradiții de Iarnă”, un eveniment ce promovează tradițiile și obiceiurile sărbătorilor de iarnă specifice județului Arad, fiind un punct de atracție pentru arădeni, dar și pentru vizitatorii din țară și străinătate. Prin acest eveniment se dorește sprijinirea producătorilor locali, aceștia să se prezinte publicului larg, să își facă cunoscute produsele și să le comercializeze.

„Tradiții de iarnă” a fost structurat pe trei secțiuni. Târg cu vânzare de cadouri, decorațiuni pentru sărbătorile de iarnă, jucării, articole de îmbrăcăminte, articole de artă populară, produse de artizanat, oferte turistice. A doua secțiune, concursuri gastronomice, degustări de produse tradiționale, dulciuri, prăjituri specifice sărbătorilor de iarnă, expoziție cu vânzare de produse gastronomice specifice iernii, tradiția tăierii porcului, degustări de vin. Și ultima, concurs de tăierea porcului și prepararea produselor specifice: jumări, caltaboși, cârnați, cina porcului.

În cadrul festivalului, arădenii vor avea ocazia să se înscrie la un concurs în cadrul căruia să își prezinte îndemânarea și priceperea în pregătirea celor mai bune produse tradiționale specifice Ignatului, concurs prin care se dorește promovarea și perpetuarea tradițiilor și obiceiurilor Aradului. Ca la orice concurs, nu lipsesc premiile. Echipele participante vor fi formate din reprezentanți ai comunităților locale și ale localităților din străinătate care sunt înfrățite cu acestea, ai firmelor arădene, asociațiilor profesionale, cluburilor sportive, ONG-urilor, GAL-urilor. Atmosfera va fi întreținuta și de ansambluri folclorice profesioniste și de amatori care vor prezenta publicului colinde, datini și obiceiuri din zona Aradului, specifice sărbătorilor de iarnă.

Spectacole de colinde, tombole, concursuri cu premii, expoziții cu vânzare de produse specifice iernii, decorațiuni, articole de îmbrăcăminte și foarte multe alte surprize – toate acestea îi vor aștepta pe arădeni pe parcursul celor patru zile dacă vor veni la Expo Arad pe perioada festivalului.

Programul festivalului este următorul:

Joi, 10 decembrie
10:00 Tăierea porcului – Probe de foc: Jumara de aur, Caltaboșul anului, Cina porcului
18:00 Jurizarea și premierea câștigătorilor
Pe parcursul întregii zile vor avea loc spectacole de muzică și tradiții populare, colinde.

Vineri, 11 decembrie                                                                                                                                                                      15:00 Concursul „Cei mai gustoși cârnați”
18:00 Jurizarea și premierea câștigătorilor
Pe parcursul întregii zile vor avea loc spectacole de muzică și tradiții populare, colinde.

Sâmbătă, 12 decembrie
12:00 Concursul „Cel mai gustos preparat la ceaun”
18:00 Jurizarea și premierea câștigătorilor
Pe parcursul întregii zile vor avea loc spectacole de muzică și tradiții populare, colinde.

Dumincă, 13 decembrie
10:00 – 16:00 Expoziție cu vânzare de produse gastronomice specifice, iernii, târg
de cadouri.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad reînvie tradiția manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.