Fiecare zi în care Guvernul lui Iohannis va fi la Palatul Victoria va însemna un dezastru pentru economie, pentru democrație și pentru calitatea vieții românilor

Fiecare zi în care Guvernul lui Iohannis va fi la Palatul Victoria va însemna un dezastru pentru economie, pentru democrație și pentru calitatea vieții românilor

Parlamentarii au trădat voința poporului și au votat un guvern-ghilotină, un guvern care va tăia salariile, pensiile și locurile de muncă ale românilor.

Guvernul lui Iohannis va aduce numai disperare și sărăcie pentru români. România are de azi un guvern slab, vulnerabil și cu un program de guvernare făcut pe genunchi. PSD intră de azi în opoziție, iar principalul nostru aliat va fi poporul român. Împreună cu românii, vom lupta pentru ca noul guvern să nu taie pensii și salarii, să nu crească taxe și impozite. Românii nu vor austeritate, nu vor PNL și Iohannis și asta se va vedea la alegerile prezidențiale. Nota de plată pentru trădarea așteptărilor poporului român o vor plăti, la vot, toți parlamentarii care au participat la învestire, cu partidele lor cu tot.

  • Învestirea Guvernului Orban înseamnă aducerea la putere a unui guvern al sărăciei naționale, în totală contradicție cu ce vor milioanele de români.
    • Fiecare zi în care Guvernul lui Iohannis va fi la Palatul Victoria va însemna un dezastru pentru economie, pentru democrație și pentru calitatea vieții românilor.
    • Nu va trece mult timp și fiecare român se va putea convinge pe propria piele că avertismentele PSD se vor adeveri: PNL va arunca țara în haos.
    • Alianța trădătorilor va guverna România prin austeritate, iar acest lucru se va vedea cât de curând.
    • Guvernul Orban, prin diverse voci, a anunțat închideri de spitale, concedieri în sectorul public, tăieri de pensii și salarii, măsuri pe care românii le-au respins întotdeauna.
    • Acest fapt se reflectă în numărul mare de români care au semnat Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor, care prevede creșterea pensiilor și salariilor și menținerea facilităților fiscale pentru micile companii românești și pentru tinerii antreprenori.
    • Parlamentarii care, din motive meschine, fără nicio legătură cu interesul cetățenilor, au votat astăzi guvernul Orban poartă, de acum, o grea responsabilitate. Vor trebui să răspundă în fața românilor de ce au dat votul unui guvern care se pregătesc să îi arunce în sărăcie.
  • De astăzi, PSD este asumat și hotărât în opoziție, luptând împotriva forțelor care sprijină guvernul sărăciei naționale condus de binomul Iohannis-Orban.
  • Astăzi, principalul aliat al PSD este poporul român. Suntem determinați să le arătăm românilor că așa cum le-am promovat interesele când eram la guvernare, așa îi vom apăra acum când suntem în Opoziție și când bunăstarea lor este amenințată de un guvern incompetent și periculos.
  • Vom face o Opoziție dură, fără compromisuri, apărând interesul cetățenilor:
    • Ne vom opune tuturor măsurilor care înseamnă reducerea pensiilor și salariilor, distrugerea firmelor românești, limitarea accesului păturilor vulnerabile la serviciile statului etc.
    • Schimbarea abuzivă a șefilor de instituții – ne vom opune răfuielii pe criterii politice pe care a anunțat-o deja reprezentanți ai PNL. Aceștia au anunțat o adevărată ”epurare politică” imediat după învestirea Guvernului.
  • Începând de azi PSD va depune toată energia sa pentru a scurta cât mai mult prezența guvernului-ghilotină la Palatul Victoria.
  • PSD va lupta ca democrația să fie respectată în România. Klaus Iohannis are acum toată Puterea, iar acest lucru reprezintă un pericol.
    • Înainte să aibă ”guvernul LUI”, Klaus Iohannis a sfidat Curtea Constituțională, a blocat activitatea Guvernului, a lăsat fără conducere aproape toate instituțiile din Justiție.
    • Aceste gesturi de sfidare a instituțiilor și a normelor democratice ar putea deveni și mai periculoase o dată cu controlul de către președinte a tuturor instituțiilor importante din România.
    • PSD are rolul acum să vegheze ca președintele Iohannis și partidele care s-au aliniat în spatele său să nu comită abuzuri și să nu alunece către dictatură.
Comandat de Partidul Social Democrat – PSD
Executat de SC Newsar Press SRL – portaluri: www.newsar.ro și www.pecicanews.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 31190008
  1. CIUMA ROSIE ATI DISTRUS ROMANIA SI DEBITATI IN CONTINUARE NUMAI PROSTII.

Comentariile sunt inchise.