Final subit în CLM: Primarul Aradului a CEDAT PSIHIC după ce a fost ACUZAT de un consilier că MINTE!

Final subit în CLM: Primarul Aradului a CEDAT PSIHIC după ce a fost ACUZAT de un consilier că MINTE!

Nu a mai fost loc pentru luări de cuvânt, astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal, chiar dacă unii aleși ar fi avut câte ceva de spus. S-a întâmplat după ce consilierul local Marin Lupaș (PSD) i-a spus primarului că este mincinos iar Gheorghe Falcă a cedat nervos și a încheiat ședința brusc.

Ședința, care a durat mai bine de două ore, condimentată cu tot soiul de acuze (toate în afara ordinii de zi), s-a încheiat subit după ce edilul-șef a fost catalogat drept mincinos de consilierul PSD. Motivul care l-a mânat în luptă pe Marin Lupaș a fost generat, la rândul lui, de discuțiile care nu au făcut obiectul ordinii de zi.

Primarul, un altfel de Pinocchio local
Mai precis, a fost vorba despre repetatele intervenții ale primarului pe tema mutării zonei de taxare din Ștrandul „Neptun”. „Nu sunt avocatul lui Leontin Aslău, însă există o decizie judecătorească prin care se arată că i s-a îngrădit accesul la parcare. Oare de ce, de atâția ani, nu există comunicare între Primărie și Leontin Aslău? S-ar fi putut găsi soluții și nu s-ar fi ajuns unde s-a ajuns acum. Forma dumneavoastră de manipulare și faptul că mințiți să nu se mai întâmple!”, au fost cuvintele cu care Lupaș a reușit să îl enerveze iremediabil pe Falcă.

Falcă vorbește despre reguli și interese
Deși aparent calm, edilul-șef a încheiat ședința, nu înainte de a-i răspunde consilierului. „Nu îi voi răspunde domnului Lupaș, pentru că a dovedit că nu se respectă pe sine. Există unele reguli atunci când se folosește cuvântul «mințiți». Eu nu am folosit nici un nume atunci când m-am referit la respectivul concesionar. Dumneavoastră ați dedus despre cine e vorba. Înseamnă că aveți un interes comun. De aceea, trebuie să știți că, anul trecut, parcarea «Corleone» a funcționat fără autorizație”, a fost replica primarului.

Fără luări de cuvânt în CLM
După acest episod, chiar dacă ar fi urmat să ia cuvântul, Florin Galiș (PNL) nu a mai beneficiat de această ocazie, semn că în Arad nici consiliul local nu poate funcționa corect. În mod obișnuit, ședințele consiliului local sunt publice iar în cazul ședințelor ordinare oricare dintre cetățenii urbei are dreptul de a se înscrie la cuvânt. În schimb, votul pe proiectele de hotărâre a mers ca uns, graţie „maşinăriei de vot” constituită din reprezentanţii PDL (MC-L) – PPDD – UDMR. Un singur proiect, care făcea referire la neexercitarea dreptului de preemțiune asupra Palatului Cenad, a fost amânat până la lămurirea situației cu vânzătorul. În rest, votul a curs rapid (și bine), spre deosebire de discuțiile conexe, care au acaparat întreaga atenție a participanților.

  1. Daca era pe ..ula lui ,Galis Dalmatianul s-ar fi opus abuzului buzatului, tacerea asta si lipsa de reactie a Iudei liberale arata clar ca e slugoiul lui Falca.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.