Parcarea „Corleone” (re)aprinde spiritele între Aslău și Falcă

Parcarea „Corleone” (re)aprinde spiritele între Aslău și Falcă

Război fără sfârșit, pe tema parcării deținute de omul de afaceri Leontin Aslău în incinta Ștrandului „Neptun”. În ultimele zile, concesionarul și primarul se duelează în conferințe de presă și declarații răsunătoare pe tema mutării barierei de la intrarea în ștrand.

Un război al orgoliilor, însoțit de un puhoi de vorbe grele de ambele părți, a izbucnit, din nou, între concesionarul terenului și primarul Aradului. În vreme ce Leontin Aslău îi recomandă lui Gheorghe Falcă un control psihiatric, edilul-șef propune Consiliului Local Municipal să rezilieze contractul de concesiune al SC Corleone SRL. Au fost zile grele în această săptămână, atât pentru Leontin Aslău, cât și pentru Gheorghe Falcă. Pentru cel dintâi, care zilele trecute a solicitat a doua oară ajutorul executorului judecătoresc pe tema reamplasării barierei înainte de accesul în parcare, veștile rele vin dinspre Primărie, unde Gheorghe Falcă solicită aleșilor locali să rezilieze contractul de concesiune. Pentru primarul Aradului, recomandarea de a consulta un psihiatru ar putea conduce la o nouă rundă de încordări.

Aslău îl trimite pe primar la…psihiatru
Invocând cea mai recentă sentința judecătorească definitivă și irevocabilă, Leontin Aslău a obținut mutarea zonei de taxare după intrarea în parcarea „Corleone”. Despre acest recent demers, dar și despre modul în care accesul în parcare i-a fost îngrădit ani de zile, Aslău a lansat, azi, declarații incendiare. „Este absurd modul în care acest domn primar creează în municipiu în Primărie și în unele instituții o stare de alertă, formulând la adresa mea o serie de acuze, după ce, în cel mai josnic mod nu mă lasă să funcționez. Cum poate un primar să împiedice funcționarea unei societăți? De ce atâția oameni și instituții sunt ținuți sun asediu și considerați de primar ca fiindu-i subordonați? Un întreg oraș e sub asediu pentru că Falcă vrea să-și impună orgoliile! La un asemenea comportament, cel puțin deviant, nedemn față de oraș și locuitorii lui, îi recomand lui Gheorghe Falcă un control psihiatric. Asta ca să știm dacă ceea ce face își găsește un raționament moral. Iar dacă rațiunea morală există, cred că un medic psihiatru poate spune dacă aceste rațiuni sunt de capacitatea unui om integru, sau dacă Gheorghe Falcă nu mai are capacitatea de a conduce acest oraș”, e de părere Leontin Aslău.

Falcă vrea să rezilieze contractul de concesiune
Replica, poate cu mult mai dură, a sosit prompt din zona Palatului Administrativ, unde edilul-șef a găsit de cuviință că este potrivit să îi răspundă lui Aslău taman în cadrul ședinței ordinare a CLM de azi. Din nou, omul de afaceri nu a fost deloc nominalizat de edilul-șef pe parcursul întregului discurs(care a durat zeci bune de minute și s-a reluat obsesiv pe durata ședinței ). Primarul chiar și-a călcat pe suflet și a vorbit în plen despre raportul Curții de Conturi de anul trecut. Nu a făcut-o, însă, fără un scop precis. Acela de a atrage atenția asupra unui întreg șir de inadvertențe și nereguli semnalate de comisari în legătură cu posesia asupra terenului concesionat de Leontin Aslău. Mai precis, edilul-șef a informat că „acel concesionar” nu și-ar fi plătit o serie de datorii către Primărie, între care nici taxa pe teren. Totul a culminat, însă, cu o solicitare prin care primarul le-a comunicat aleșilor locali că sunt obligați să rezilieze contractul de concesiune al SC Corleone SRL, ținând cont și de faptul că parcarea a fost scoasă din ștrand prin mutarea zonei de taxare. „În data de 11 aprilie am primit o somație prin care ni se solicita să aplicăm o hotărâre judecătorească. Această hotărâre prevedea ca accesul în cea mai mare zonă concesionată să fie asigurat. Deși accesul există, ieri, o persoană fizică și doi polițiști au mutat zona de încasare de la ștrand. Cu poliția în spate s-a acaparat o bucată din ștrand, deși executorul se referea la accesul în proprietate, nu în ștrand. Așadar, cineva a ieșit din ștrand, deși a câștigat concesiunea în interiorul lui. L-am sunat pe comandantul IPJ, pentru a-i cere informații despre întâmplarea de ieri, iar în următoarele 40 de minute concesionarul a intrat peste viceprimarul Bognar și domnul Ignat, spunând că Primăria e interesată de problemele sale. Cineva are un interes la ștrand, unde acum se poate intra gratis, prin parcare, iar alții plătesc. Ora adevărului a venit! Dumneavoastră, consilierii, aveți obligația de a retrage această concesiune. Consiliul Local trebuie să solicite rezilierea contractului de concesiune. Chiar dacă funcționarilor din Primărie le e teamă de plângeri penale, legea e de partea noastră”, susține Falcă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.