Finanţare europeană BLOCATĂ la Mănăstirea Maria Radna, după o INVESTIGAŢIE de presă

Finanţare europeană BLOCATĂ la Mănăstirea Maria Radna, după o INVESTIGAŢIE de presă

Finanţarea europeană pentru restaurarea Mănăstirii Maria Radna a fost blocată vreme de trei luni de Ministerul Dezvoltării iar apoi bugetul a fost redus cu 5%, în urma unui articol publicat în The Telegraph – rod al unei investigaţii desfăşurate în colaborare cu jurnalişti ai săptămânalului Flacăra Roşie şi Newsar.ro.

De altfel, Newsar.ro a fost şi prima publicaţie din România care a publicat un articol pe temă (CULISELE REABILITĂRII: Lespezi vechi de sute de ani AU DISPĂRUT de la Mănăstirea Maria Radna), prefaţând ceea ce a apărut în The Telegraph şi Flacăra Roşie.

De remarcat, că dupa ce The Telegraph a scris că a fost distrusă arhitectura originală iar bazilica arată acum precum un castel Disney, Ministerul Dezvoltarii a efectuat o ancheta privind calitatea lucrarilor.

În articolul apărut în The Telegraph se susţinea faptul că, prin culorile zugrăvelilor şi materialele folosite, a fost alterat stilul baroc al bisericii. De asemenea, s-a afirmat că materiale originale au fost comercializate în Germania.

După publicarea articolului, Episcopia Romano-Catolică Timişoara a respins acuzaţiile, susţinând că nu s-au vândut materiale, ci au fost depozitate pentru a fi refolosite, iar reabilitarea a respectat culorile originale ale edificiului.

  1. Oare a fost cineva la firma de consultanta sa se intereseza? Daca mergea avea mare surpriza ca este dezinformat de vreun coleg habaug din presa care s-a sculat dimineata mahmur si neavand chef sa iasa in oras a scris un articol asa sa fie. Si mai grav ca restul de ziaristi din Arad a preluat stirea falsa si a retransmis-o. Deci stati calmi, linistiti, totul decurge planificarii iar peste cam 2 saptamani se incepe receptia. Sa auzim numai de bine si numai stiri adevarate

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.