Finanțare pentru clădirile publice în vederea reducerii consumului anual de energie

Finanțare pentru clădirile publice în vederea reducerii consumului anual de energie

Primăriile şi alte unități publice vor putea beneficia de finanţare pentru investiţii de reducere a consumului anual de energie.

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează, pe 11 decembrie 2023, sesiunea de înscriere în Programul privind Creșterea Eficienței Energetice în Clădiri Publice, cu o valoare totală de 596,5 milioane lei.

„Beneficiarii eligibili sunt: Unităţile administrativ teritoriale organizate la nivel de comună, oraş, municipiu, judeţ;  instituţiile publice din subordinea/în coordonarea autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale; cluburile sportive de drept public și COSR, pentru baze sportive de drept public aflate în administrarea, concesiunea sau folosința acestora; unitățile publice centrale și/sau teritoriale cu atribuţii specifice în domeniul apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, a proprietăţii publice şi private, asigurarea ordinii publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi în domeniul protecţiei civile şi gestionării situaţiilor de urgenţă; apărarea împotriva incendiilor şi protecţia civilă a populaţiei şi bunurilor”, a declarat deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru Mediu şi Echilibru Ecologic.

Astfel, comunele de până la 5.000 de locuitori pot obţine o sumă maximă de 6.000.000 lei; comunele cu peste 5.001 locuitori, 12.000.000 de lei; oraşele, cluburile sportive de drept public, COSR și unitățile publice centrale și/sau teritoriale pot obţine maximum 16.000.000 de lei; municipiile de rang II, maximum  20.000.000 de lei, iar consiliile judeţene, municipiile de rang 0 şi I, maximum 28.000.000 de lei.

Informaţii detaliate sunt disponibile aici: https://www.afm.ro/eficienta_energetica_cladiri_publice.php

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

  1. Nu le e RUSINE sa tot scumpeasca robor-ul si ircc-ul?dar,nu le e frica de dzeu?salariile,alocatiile si pensiile pe CAND se scumpesc DRASTIC k aceste 2 marsavii numite HOTIE?-robor si ircc!preturile,facturile pe CAND se ieftinesc asa drastic ca si scumpirile astea peste noapte?nu va mai satura satana de bani si avere!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.