Florin Galiș: „Actuala guvernare produce analfabeți pe bandă rulantă”

Florin Galiș: „Actuala guvernare produce analfabeți pe bandă rulantă”

Un studiu recent al Centrului de Evaluare și Analize Educaționale relevă un fapt cutremurător, se arată într-un comunicat de presă al ALDE Arad. Sub actuala guvernare penelisto-tehnocrată, procentul analfabetismului funcțional a ajuns la 42% în România. Aproape jumătate dintre elevii români de 15 ani pot să scrie și să citească, însă nu înțeleg textele asimilate, noțiunile învățate. Conform statisticilor, media europeană se situează la numai 20% și ținta propusă pentru anul 2020 este de 15%.

Reprezentanții ALDE afirmă că rezultatele alarmante înregistrate în țara noastră nu se opresc aici: „Rata abandonului școlar se cifrează la circa 20%, plus că mulți elevi frecventează școala fără consecințe practice privind viitorul lor profesional respectiv integrarea în societate. Să ne mai mirăm atunci că suntem într-o situație atât de vitregă? Ce fel de generații sunt chemate să construiască România de mâine?”

„Din capul locului o afirmăm – ALDE nu va sta cu mâinile în sân, nu va asista impasibilă la prăbușirea învățământului românesc. Inițiativa partidului nostru, concretizată în Pactul Național de Investiții, cuprinde și zona educației, zonă sprijinită prin bugete consistente dar și programe eficiente, adaptate vremurilor în care trăim. Înainte de toate, modalitatea de predare în școlile românești, axată actualmente exclusiv pe transmiterea de informații din partea profesorului și înmagazinarea lor de către elev, va fi transformată în mod radical spre folosul celui din urmă”, se mai arată în comunicat.

„Fără teama de a greși, aș spune că programele naționale ALDE vor schimba în bine viitorul României. Sunt complexe și complete, ating o sumedenie de aspecte, cum ar fi: reabilitarea, modernizarea clădirilor școlare; curriculă nouă și manuale școlare pentru învățământul primar, gimnazial și liceal; program național pentru achiziționarea de mobilier școlar; modernizarea atelierelor de practică pentru învățământul profesional; program național pilot pentru constituirea a 100 de creșe; reabilitarea, modernizarea și construirea de noi cămine studențești; program național pilot pentru crearea a 120 de instituții tip after school; dotarea și modernizarea spațiilor de învățământ, a bazelor de practică și a grădinilor botanice, a bibliotecilor universitare și a bazelor sportive existente”, declară Florin Galiș, președintele organizației municipale ALDE Arad, candidat la alegerile parlamentare pentru Senat.

Comandat de ALDE Arad, Cod AEP 11160008

  1. in numele cadrelor didactice corecte 24 noiembrie, 2016, 1:09 am

    Ma bucur sa vad ca in sfarsit un candidat pune punctul pe i.
    avem nevoie de un invatamant performant, nu de rebuturile din ziua de azi, care scot pe banda rulanta oligofreni . Domnule Galis , felicitari! Ati demonstrat inca odata ca ALDE merita votat, aradenii au nevioie de experienta dvs, si a domnilor Dekany si Calimente, triada luminoasa care va arunca PNL la cosul de gunoi al istoriei!

    Raspunde
  2. in numele cadrelor didactice corecte 24 noiembrie, 2016, 10:33 am

    Va rugam sa nu ne mai manjiti cu numele sus mentionate,stim cu totii ca s-au ocupat de lucruri nu prea curate (au ajutat la desfintarea singurei fabrici de seringi din tara,firma cu Vermorelul din vama care de fapt era apa chioara,etc),din respect pentru cadrele didactice oneste nu ne mai sprijiniti,preferam sa se ocupe guvernul,nu niste neaveniti.

    Raspunde
  3. Domnule Galis ne puteti spune in ce conditii ati fost ales presedinte al organizatiei ALDE Arad?

    Raspunde
  4. Ioan Eugen Grigorescu 24 noiembrie, 2016, 12:05 pm

    Noi, profesorii, dascaii, cei care lumineaza si calauzesc spre bine mintile tinere suntem de acord cu pertinentul comentariu al domnului Galis pe care il vom vota si astfel vom avea la senat o personalitate de prima clasa care se va zbate pentru nevoile noastre. Avem nevoie de personalitati marcante, care stiu ,,cu ce se mananca politica” dar in acelasi timp si-au demonstrat verticalitatea, onestitatea si dragostea fata de cetatean. De aceea echipa ALDE va avea VOTAT pentru SENAT si CAMERA DEPUTATILOR din partea calauzitorilor spre lumina a mintilor tinere.
    Profesori, invatatori, educatoare,pedagogi, studenti, toti care pina acum nu sunteti hotarati sa mergeti la vot deoarece v-au ajuns 27 de ani de scarba:VENITI LA VOT ALATURI DE ECHIPA CARE SE ZBATE PENTRU INTERESELE DUMNEAVOASTRA SI A TARII!
    Societatea are nevoie de LUMINA!
    Societatea are nevoie de ALDE!

    Raspunde
  5. unde erai Galis cand Falca demola stadioanele de fotbal?sub bratul lui!

    Raspunde
  6. Noi aradenii avem nevoie de oameni noi care sa ne reprezinte in parlament si la senat,nu Calimente si Galis care nu au facut nimic bun pentru Arad,ba mai mult au ajutat la sabotarea singurei fabrici de seringi din tara,iar Calimente nu a facut nimic 4 mandate ca deputat din partea Aradului.A dormit ca multi altii pe scaun,a mai si incalcxat legea prin angajarea propriuli fiu la cabinet,(situatie de care a scapat ca prin urechile acului).Aceste personaje negative nu pot sa mai reprezinte Aradul,domnule”oan Eugen Grigorescu”

    Raspunde
    • Asa-i Ghita ! Mai bien cu Falca si Praduitorii lui care au distrus Aradul. Te deranjeaza ca si-a angajat propriul lui baiat la cabinet ??? Dar nu te deranjeaza averea colosala a lui Falca si a celora din stransul lui cerc ??
      Doar amenajarile interioare din vila lui au costat mai mult decat toata avera lui Calimente si Galis la un loc.
      Asta ar trebui sa te deranjeze prietene….

      Raspunde
      • E deranjat cumva Galis ca nu are si el parte de acelas interior ca si edilul? Daca era destept facea poze si si le expune-a in casa acum,e placebo adevarat!!!!!!!!!!!!

        Raspunde
      • Se pare ca si ei stau bine la averi,oare de unde din salar?incep sa imi pun intrebari,multumesc pentru mingea la fileu domnule „Justitie”,cred ca va da de gandit si altora,inteleg ca problema nu este amenajarile lui Falca ci de ce nu au cei 2,mai precis Calimente si Galis ,aceias bani,,bun,bun

        Raspunde
  7. Eu votez Lia Ardelean!

    Raspunde
  8. desianu victor marius 24 noiembrie, 2016, 2:41 pm

    HAlo Ghita..porcul Ghita…daca nu ar fi fost Calimente sa lupte, ARADUL ar fi fost demult desfiintat si ramanea o halta intre oradea si timisoara. Dar domnul Caliente s-a opus ca un baraj de forta a planurile mirsave ale mafiei si le-a dejucat. aradenii au fost protejati de urgie datorita unor personalitati care chiar daca nu au iesit in fata ca sa epateze, au lucrat spre binele lor. Domnilor Dekany si Calimente li se datoreaza foarte multe lucruri bune dar ei au refuzat sa iasa in fata si sa se laude cu ele.

    Raspunde
  9. Seringarule mai lasa-ne!e pacat de viitorul Aradului!DISPARI,fa un bine aradenilor.

    Raspunde
  10. HAlo..desianu victor marius…da cu cine s-a luptat Calimente?cu vantul(nu la Sorin ma refer).AAAAAAAAAA si-au rezervat iesirea in fata pentru parlamentarele din acest an?Mama,mama ce sahist e Cali! ma faci sa cred si eu,lasa ma vrajeala de 2 bani,de mafie are grija SRI-ul nu neica Calimente si Dekany ce a facut? a tinut curu?

    Raspunde
  11. Vai di mine si di mine se de aparatori mai au trio (Galis,Calimente si Dekany)!au ascutat cutitile!

    Raspunde
  12. ati murdarit culorile ALDE ,prin aparitia voastra ,inainte de alegeri.

    Raspunde
    • Adica aia care stateau in biroul ALDE plin de mucegai si putregai si care faceau tot felul de combinatii cu Falca pentru a’si mentine neamurile prin deconcentrate…. Pe aia iau murdarit Galis, Calimente si Dekanixxx ???? Idiotule de Harap Alb , jegosii aia erau deja manjiti cu rahat pana peste cap….

      Raspunde
      • imi place cand te agiti,iti vad spumele albe de la gura,ochii iesti din orbite,esti prost informat si in plus nu sunt harap alb ,ci sunt HOROP A KUTYA

        Raspunde
      • Tolo,Tolo,de la Tolomac cred iti vine numele,in biroul ala tu nu aveai acces,te roade rau stiu,dar acolo au fost investitii nu gluma,au fost si altii pe acolo si au vazut cum era,dar probabil ti-a ramas pe pelicula mucegaiul de acasa,mai spalate pe ochi cand pleci de acasa,Tolomacule!

        Raspunde
  13. Horope, mai bine taceai si tot prost ramaneai. Dar mai bine decat un papagal handicapat

    Raspunde
  14. degeaba incercati sa aruncati cu noroi in candidatii ALDE. Acest lucru nu face altceva decat sa demonstreze valoarea lor, ALDE va da 2 deputati si un senator iar acest lucru doare..si ce mai doare pe unii hoti, tilhari, puturosi, obisnuiti sa traiasca la nesfarsit in lux prin spolierea banului public. ce doare si mai tare pe ciocoii aradeni este ca o parte din cei aflati pe listele pentru senat sau camera depuatilor se vor regasi pe functii de mare decizie in viitorul guvern. Sunt date drept sigure nu mai putin de 4 de secretar sau subsecretar de stat, iar dintre domenii pot enumera: Justitia, Cultura, Fondurile Eu si Internele.si asta deoarece oamenii de mare valoare nu pot sta deoparte cand tara arde sub nevoi si saracie, fiind la un pas de revolta.

    Raspunde
  15. In loc ca domnii Ciupe si Co. sa lupte pentru rezultate cat mai bune pentru ALDE , ei nu fac altceva decat sa torpileze actuala conducere si sa distruga absolut tot ce se poate distruge pentru a spera ca cei doi lideri aradeni sa nu prinda nicio functie. CIUPE jegosule, ai uitat ca Galis te’a facut om politic si te’a ajutat sa ajungi pana in Primarie ? Dar cum esti un parvenit ticalos, niciun bine nu ramane nepedepsit , asa i ???

    Raspunde
    • apropo de ajutorul care Galis i l-a dat lui Ciupe,daca asa va face si cu ajutorul care vrea sa ni-l de-a noua aradenilor,apoi mai bine sa se duca in lume,poate pe la bulgari ca si asa vrea Calimente sa ajunga deputat pe acolo!

      Raspunde
  16. Cum apare o declaratie a domnului Galis sau Calimente pe net, isi face prezenta si coalitia Falca-Ciupe prin niste postari mizerabile. Se pare ca in acest oras tampit, nimeni nu isi face griji ca unii au facut averi colosale furand banul public si pe deasupra in paralel au nenorocit acest oras aducandu-l in moarte clinica. Dar sunteti foarte preocupati de Galis si Calimente, ultimul care sta intr-un apartament modest pe strada Episcopiei. Sa va fie rusine nesimtitilor de postaci …

    Raspunde
  17. sper ca domnul Calimente sa nu puna la inima comentariile murdare ale unor postaci platiti din bani publici. Stiu ca este un om onest si marinimos, cu un suflet mare,si fiind un bun crestin va va ierta mai ales ca e postul craciunului. o sa mergeti in genunchi la el dupa ce va mai primi un mandat, la fel si la domnul Galis. sa va fie rusine. pe cine faceti ,,seringar”??ce probe aveti mai berbecilor?va luat banul pe care i primiti(25 ron/zi) mintile?ce treaba are donul Galis cu seringile, mai drogatilor?nu aveti nici 18 ani dar va pun mai marii sa scrieti mizerii…ce VERMOREL?de unde si pina unde?omul asta a impiedicat ca griipa aviara sa distruga septelul avicol din tot vestul tarii, si a facuto cinstit, nici nu cred ca si-a scos banii, mai dobitocior, daca nu era el nu mai canta nici cocosul, nici gaina nu cotcodacea, nici rata nu macaia, mai prostilor. Am fi devenit PIATA E DESFACERE a puilor sttricati de ani de zile si a oualor modificate genetic, mai timpiteilor.peste ani, istoria ii va face dreptate acestui aparator al legii si al constitutiei.
    rusine.inca odata.
    RUSINE

    Raspunde
  18. Ma bucur sa vad ca exista totusi oameni onesti, corecti si subiectivi care nu pun ,,botul la vrajeala,, si care cunosc adevarata istorie al acestor oameni. Pot sa o spun cu mana pe inima ca acesti oameni nu au furat din banul public, nu au fost niste profitori ca muti alti si tot ce au obtinut in viata li se datoreaza in primul rand lor. Nu au lins si periat ca majoritatea parvenitilor aparuti in politica in ultimii 26 de ani. Domnule Galis si Calimente mult noroc !!!!!!

    Raspunde
  19. Andrei, ai dreptate!
    nu pot sa votez decat luptatori cinstiti, nu moluste politice nevertebrate!
    Sunt din toata inima mea de aradean alaturi de domnii Calimente sii Galis!
    Vom INVINGE!

    Raspunde
  20. D-le Galis,
    Analfabetii la 15 ani nu pot fi rezultatul a 12 luni de guvernare. Falimentul invatamintului are ca autori grupul de crima organizata compus din PSD cu marele ministru Ecaterina Andronescu sau analfabetul functional, ministrul Liviu Pop, daca iti spune deva numele asta, PNL cu celebrul ministru inginer liberal Cristian Adomnitei, de exemplu, marele rector Mihnea Costoiu, alt sinistru personaj si alti ministri de toate culorile care au batjocorit bostul acesta in ultimii macar 15 ani. Sau Microsoftistul spagar Athanasiu. Printre ei Funeriu sau Miclea par chiar decenti. Adica violul in grup asupra invatamintului a fost facut de toate partidele si toate coalitiile din care onor d-ta ai facut citeodata parte.
    Ca sa fii analfabet la 15 ani trebuie sa faci 8 ani de scoala degeaba. Placa asta cu tehnocrato-liberalii mai las-o ca e uzata. Chiar sa se intimple toate relele din lume in RO intr-un an e cam greu. Pina atunci vezi ca inspector scolar la Arad este analfabetul functional PSD , profesorul de sport Mladin.

    Raspunde
  21. Parca il vad pe Galis punand piedica gripei>>>>>>hai ma ca postaci natafleti mai sunteti voi ai lui Galis.Daca acum ti-ai scos scutecul te inteleg ca nu stii de vremea cu VERMORELUL ,iar de SANEVIT nu stiu sa fi facut Galis la acea vreme scandal ca se desfinteaza,nu a patrulat ca si Ghise in frig sa atraga atentia aradenilor ca se inchide fabrica si de ce.Ciocul mic,tu esti mic si bea laptic,tatal tau in pod stie ce face……

    Raspunde
  22. Am avut curiozitatea sa verific cele spuse aici referitor la sanevit si vermorel,trebuie sa recunosc ca sunt adevarate,cu toate ca eram pro (Galis+Calimente),dupa aceste verificari ma orientez spre alt candidat,probabil independent si sfatuiesc pe cei care isi pun intrebari pe acest subiect sa faca bine sa caute informatii ,nu dupa alegeri.

    Raspunde
  23. Mai Galis nu ne mai iubii atat de mult pe noi aradenii,chiar ar fi bine sa te duci la BULGARI(daca nu stii unde este ,roagal pe Calimache sa iti deseneze)

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.