Florin Galiş: „Nu se va pune în aplicare nici taxa de solidaritate nici impozitarea pe cifra de afaceri”

Florin Galiş: „Nu se va pune în aplicare nici taxa de solidaritate nici impozitarea pe cifra de afaceri”

ALDE a fost și va continua să însemne un garant al dezvoltării economice a țării, o referință în domeniul fiscal, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii.

„De orientare liberală, partidul nostru a pledat cu succes pentru nemodificarea sistemului de impozitare, respectiv pentru neadoptarea unor taxe suplimentare”, se precizează în comunicat.

„Discuțiile purtate cu partenerul din coaliția de guvernare au dat rezultate. Prin urmare, nu se va pune în aplicare nici taxa de solidaritate nici impozitarea pe cifra de afaceri” – spune Florin Galiș, președintele ALDE Arad.

Potrivit acestuia, taxa de solidaritate ar fi fost inoportună în condițiile în care România nu și-a creat, deocamdată, o elită financiară solidă. Sunt puțini oamenii cu venituri foarte mari, iar aceștia trebuie încurajați, nu împovărați. În plus, ALDE sprijină munca și performanța. Referitor la impozitarea pe cifra de afaceri, părerea exprimată în cadrul discuțiilor a fost clară – o astfel de impozitare este contraproductivă din mai multe motive: este în contradicție cu normele europene și cadrul fiscal european, poate să slăbească ritmul investițiilor, este dificil de pus în practică și, nu în ultimul rând, introduce un risc major, anume cel al lipsei de predictibilitate fiscală.

„Pe de altă parte, ALDE continuă să se ghideze în acțiunile sale pe un principiu enunțat încă în campania electorală din anul trecut: sprijinirea capitalului autohton. Suntem foarte interesați să susținem capitalul românesc, investitorii români. Așa cum a remarcat și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ajutoarele de stat acordate firmelor românești au lipsit aproape cu desăvârșire în ultimii ani. În schimb, acestea plătesc un impozit pe profit mult mai mare, comparativ cu companiile străine. Cât privește cota unică de impozitare, ALDE o va susține și în viitor. S-a dovedit a fi o măsură foarte bună, implementată de guvernul Tăriceanu, ale cărei efecte au fost vizibile în economie. Cota unică a simplificat administrarea fiscală în România, a crescut nivelul de trai al populației active și, indirect, al pensionarilor prin fondurile strânse la bugetul de stat”, a punctat Floruin Galiș.

 

  1. Corect. Sper sa va mentineti pozitia ferma si in viitor.
    Cu bufonii de la PSD nu va fi usor dar nu imposibil…

    Raspunde
  2. Ästa-i garantul dezvoltării economice…un papagal fără serviciu intr-o veşnică aşteptare a pomenii politice…

    Raspunde
  3. doamne mulie prostii poti spune voi impreuna cu psd mintiti precum respirati si sunteti foarte consecventi in aspune tot felul dep rostii nu vedeti ca n-aveti nicio strategie singura salvare este reluarea investitiilor si accesarea de fonduri dar aveti o problema nu aveti stiinta de carte

    Raspunde
  4. chiar credeti ca cineva va mai crede voi impreuna cupsd nu stiti decat sa papusati banii statului sa cresteti preturile la utilitati sa generati inflatie si sa faceti pomeni politice

    Raspunde
  5. voi spuneti ce ati facut pentru arad , concret ce investitii vreti sa veniti nu cu povesti,

    Raspunde
  6. Galis astepti si tu pomana de subprefect/

    Raspunde
  7. Am vazut pe un sait ca veti raspunde penal ca a-ti facut fals in acte cind a-ti exclus liderii politici de la organizatii mari din judet.calimente si dekani.sa fiti prezenti 25 si voturi 28 .

    Raspunde
  8. voi ciuma rosie vreti sa schimbati legislatia cam de trei pe zi, daca se poate mai bine ati pune specialisti la guvernare nu tot felul de nepriceputi

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.