Florin Galiş s-a înscris într-un alt partid. Pentru ce formaţiune a optat

Florin Galiş s-a înscris într-un alt partid. Pentru ce formaţiune a optat

Florin Galiş, fost preşedinte al ALDE Arad, de unde a demisionat recent, s-a înscris într-un alt partid.

Potrivit unui anunţ al acestuia, postat pe Facebook, Galiş s-a înscris în Partidul Neoliberal.

Acesta a postat şi adeziunea pe care a postat-o, însoţită de un text prin intermediul căruia îşi justifică opţiunea.

„Astăzi mi-am scris adeziunea la Partidul Neoliberal. Așa cum am zis de mai multe ori, nu teama de noi începuturi trebuie să ne sperie, ci râmânerea în năclăiala prezentului. Și acest nou început nu mă sperie deloc, dimpotrivă. Dincolo de recomandările mai multor prieteni dragi de a mă retrage total din politică și de a mă ocupa de unele lucruri la care ar fi dovezi că mă pricep, recomandări care-mi urmăresc binele, o știu – decizia de a mă ralia unui partid nou are fundamentele ei. În primul rând, faptul că încă am credința că atît eu cât și unii dintre cei pe care i-am avut alături de-a lungul timpului, mai putem oferi ceva în plan public. Apoi, este vorba despre un partid nou (cel putin in Arad), de sorginte liberală. Am fost întotdeauna – atâta cât doctrina mai are vreo însemnătate în țara asta – dedicat valorilor dreptei, având crezul că cei care aduc plus-valoare vieții noastre, în orice domeniu, trebuie să fie și cei care să-și asume responsabilitatea conducerii. Nu e cazul să dezvolt aici, vom mai avea ocazii. Un alt argument care m-a făcut să mă îndrept spre Partidul Neoliberal a fost acela ca NU este partidul unui lider maximo, care dacă mâine- din variate motive- dispare, poimâine dispare și partidul. Am trăit recent experiența unui asemenea partid, deci știu cum e. Partidul Neoliberal, așa cum l-am perceput eu, este axat pe structuri bine articulate, care acționează pe baza unor decizii colegiale, fundamentat pe o structură antreprenorială. Partidul intenționează să atragă oameni CARE NU TRĂIESC DIN POLITICĂ, așa că nu vor adera în primul rând pentru a se lupta pe funcții, ci pentru a încerca să ofere ceva din expertiza proprie comunității din care provin. Și, un alt argument, a fost acela că NU îl cunosc personal pe liderul și fondatorul partidului, Cătălin Beciu. De ce e asta un argument, veți zice?! Simplu. Pentru că demonstrează ceea ce am afirmat mai sus: nu se încearcă doar promovarea unei persoane, care să subordoneze la un moment dat interesul de grup, ci crearea unor structuri funcționale, care să fie capabile să-și creeze imagine și susținere publică prin ideile, strategiile și politicile publice pe care le propun și prin calitatea membrilor, care trebuie să se încadreze în profilul enunțat mai sus. Lucruri de spus ar mai fi. Dar să-i lăsăm și lui „mâine” dreptul de a ne uimi. Zi frumoasa, prieteni!, a precizat Florin Galiş.

  1. Mult succes domnule Galis. A-ti demonstrat ca aveti coloana si principii. Pe viitor un mic sfat, pe care sper sa il urmati, in interesul dumneavoastra. Fiti mai activ, faceti drumuri prin tara, la Bucuresti, cand este nevoie. Nu dormiti pe dumneavoastra , ca doar retorica la nivel local nu tine pe viitor, cea ce a-ti si constatat in mai multe ocazii. Succes !

    Raspunde
  2. Vin și eu Florin e cu băieți al tău prieten Ciupe Ionel !!!

    Raspunde
  3. Da cu domnucu Tomoiaga ce a-ti facut , ca pe el l-a uns Beciu , presedinte la NEOLIBERAL , amu-s vreo 5luni ?

    Raspunde
  4. Felicitari Florine !Chiar ar trebui sa venim……toti !

    Raspunde
  5. Partidul Neliberal? La cât de ne– suntem (la tot și toate) exact asta ne mai lipsea!

    Raspunde
  6. Bravo dle Galis!!In sfarsit v-ati gasit locul la un partid unde liberalismul inseamna respect fata de valori.Garantul succesului este chiar dl Catalin Beciu un politician desprins parca din cartile de istorie!!SUCCES!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.