Florin Remeţan: „Pentru România este important să conserve Parteneriatul Strategic cu SUA”

Florin Remeţan: „Pentru România este important să conserve Parteneriatul Strategic cu SUA”

Reprezentanţii PMP au declarat că, peste ocean, alegerile democratice şi-au spus cuvântul şi trebuie respectate: Donald Trump este noul preşedinte al Americii.

„Statele Unite ale Americii au o democrație consolidată și o Contituție puternică care nu permit derapajele sau abuzurile. Alegerile au fost un proces democratic. Din punct de vedere al aspectelor de securitate, al aspectelor economice, este evident că vor apărea schimbări”, este de părere Florin Remeţan, preşedintele PMP Arad.

Acesta consideră că „s-au trecut nişte linii roșii în campania electorală, este de văzut dacă aceste atitudini se vor concreteza în decizii. Republicanii au câştigat majoritatea în Senat şi Camera Reprezentanţilor din America, dar nu e sigur în ce măsură Congresul american va susţine ideile avansate de Trump în campanie”.

Remeţan a declarat că în pofida faptului că analiştii îl caracterizează pe Trump ca o persoană încăpăţânată, care-şi va promova în continuare politicile anunţate în campanie, „pentru România este important să conserve Parteneriatul Strategic cu SUA, păstrarea şi dezvoltarea relaţiilor economice, ridicarea vizelor pentru români”.

În plus, susţine preşedintele PMP Arad, contribuţia SUA la NATO, la asigurarea securităţii mondiale, este în continuare esenţială, şi nu este de acceptat o retragere a Americii din aceste responsabilităţi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.