Florin Remeţan (PMP): „În anul Centenar, Aradul s-a unit simbolic cu Republica Moldova”

Florin Remeţan (PMP): „În anul Centenar, Aradul s-a unit simbolic cu Republica Moldova”

Consilierul judeţean Florin Remeţan, preşedintele Partidului Mişcarea Populară – filiala Arad, le-a propus colegilor săi din Consiliul Judeţean semnarea unui document cu puternică valoare de simbol.

În anul în care sărbătorim 100 de ani de la făurirea României Mari, consilierii judeţeni arădeni au avut ocazia să semneze o Declaraţie de Unire cu Basarabia, ca semn al năzuinţelor românilor de pe ambele maluri ale Prutului de a trăi din nou în aceeaşiţară, aşa cum ne-au lăsat-o înaintaşii care acum un secol au pus bazele României Mari.

„Am propus colegilor mei din Consiliul Judeţean să semnăm împreună acest document cu valoare de simbol. Fără a avea vreun efect juridic, actul de Unire semnat de noi vine ca răspuns la zecile de astfel de declaraţii unioniste semnate de localităţi din Republica Moldova. Avem acum şansa, cel puţin la nivelul acesta, de a da un semnal puternic că şi după o sută de ani românii trebuie să rămână uniţi, în graniţelefireşti pe care ni le-au lăsat marii noştriînaintaşi. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre Arad, Capitala Politică a Ardealului atunci când s-au pus bazele Marii Uniri. Le mulţumesc tuturor colegilor care au semnat Declaraţia de Unire cu Republica Moldova. Mulţumesc preşedintelui CJA, Iustin Cionca, pentru modul în care i-a convins pe consilierii liberali să voteze acest document. Mulţumiri speciale ţin să aduc grupului de consilieri judeţeni PSD-ALDE, primii care şi-au arătat disponibilitatea să semneze Declaraţia de Unire. Trebuie să mai menţionez şi faptul că grupul de consilieri UDMR s-a abţinut, ceea ce era poate de aşteptat dar ţin să le mulţumesc pentru că au fost şi domniile lor de faţă la acest moment solemn. Am dat dovadă de faptul că putem fi uniţi în faţa marilor idealuri, indiferent de apartenenţa noastră politică. Sper ca această uniune a consilierilor judeţeni în faţa problemelor cetăţenilor să devină o obişnuinţă a şedinţelor de Consiliu Judeţean, unde votul nostru trebuie să răspundă cerinţelorcetăţenilor, nu intereselor mici politice, de grup”, a declarat Florin Remeţan, preşedintele PMP Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.