Florin Tripa: În județul Arad multe administrații locale nu mai au bani pentru facturi și salarii

Florin Tripa: În județul Arad multe administrații locale nu mai au bani pentru facturi și salarii

Florin Tripa, deputat al PSD Arad, susține că Guvernul PNL falimentează primăriile din județul Arad.

În judeţul Arad multe administrații locale nu mai au bani pentru plata facturilor curente, iar în unele cazuri nu sunt fonduri nici pentru plata salariilor, atrage atenția deputatul.

„Vreau să trag un semnal de alarmă asupra situației administrațiilor locale. Am discutat cu mulți primari din județul Arad, din toate partidele, și toți îmi spun același lucru: primăriile se apropie de faliment, nu mai sunt bani de salarii, nu se mai pot plăti investițiile, serviciile, cheltuielile curente.  Politica dezastruoasă a Guvernului PNL ne-a adus în această situație. La începutul, a fost luată o măsură bună (aflată pe lista de măsuri propuse de noi), care să sprijine cetățenii în vremea pandemiei, adică amânarea taxelor și impozitelor cu trei luni. Numai că așa cum ne-au obișnuit liberalii, n-au știut nici măcar să copieze această măsură, care trebuia dublată de un sprijin acordat administrațiilor locale”, susține Tripa.

„De când a venit Cîțu la Ministerul Finanțelor, România împrumută 77 de milioane de euro în fiecare zi. Dar acești bani nu au ajuns nici la pensii, nici la salarii, nici la majorarea alocațiilor, nici pentru plata șomajului tehnic, unde sunt întârzieri uriașe, și nici la primării, care au nevoie disperată de fonduri. Doar Cîțu și Orban știu pe ce cheltuie sumele imense pe care le împrumută, pentru că aceste sume nu se reflectă în viața românilor. Sunt primării din județul Arad care au primit de la buget doar 50 la sută din banii pentru asistenții personali. Începând cu luna iunie, acele primării nu vor mai putea plăti aceste sume, iar sute, poate mii de arădeni vor avea de suferit în perioada următoare. Am văzut  la ultima rectificare că Aradul a primit de 20 de ori mai puțin decât alte județe din Moldova, iar administrațiile locale suferă din această cauză. E nevoie urgent de sume de la bugetul central, pentru ca aceste administrații să nu intre în faliment. De aceea, fac un apel la reprezentanții PNL Arad, domnii Falcă, Bibarț, Cionca, Bîlcea să se bată la București pentru interesul Aradului și să nu asiste nepăsători la falimentarea primăriilor arădene“, declară deputatul social-democrat de Arad, Florin Tripa.

  1. PROSTANACULE de ce nu publici si STATELE DE PLATA, ASA CA SA STIE LUMEA CUM SE CHELTUIESC BANII?

    Raspunde
  2. Lasa gargara cu apa statuta , pregateste un candidat pt. Primaria Ineu , ca de vrajeala ieftina ni-s satui !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.