Florin Tripa: Majorarea impozitelor ţine exclusiv de voinţa primarului Gheorghe Falcă

Florin Tripa: Majorarea impozitelor ţine exclusiv de voinţa primarului Gheorghe Falcă

Florin Tripa, preşedintele interimar al Organizaţiei Municipale PSD Arad, a declarat într-o conferinţă de presă că aleşii social-democraţi din Consiliul Local Municipal au atras atenţia asupra intenţiei primarului Gheorghe Falcă de a majora taxele şi impozitele locale, „deşi potrivit Codului Fiscal poate să nu o facă”.

Luarea de poziţie vine după ce, în ultimele zile, presa centrală a realizat clasamente pe localităţi în ceea ce priveşte majorarea taxelor şi impozitelor locale, Aradul ocupând un „meritat” loc trei la acest capitol.

„Aşa cum ştiam şi cum ne aşteptam, Aradul este din nou în fruntea clasamentului celor mai mari impozite pe clădiri rezidenţiale, adică pe casele şi apartamentele oamenilor. Domnul Falcă încearcă să inducă oamenii în eroare, să spună că îl obligă Codul Fiscal să mărească taxele şi impozitele locale. Nu este deloc aşa. Modul în care se calculează impozitele potrivit Codului Fiscal este mai complicat, dar pentru a simplifica lucrurile, există câteva criterii obiective fixe, legate de tipul şi mărimea localităţii. Dar există şi cotele de impozitare, care pot varia între 0,08% din valoarea impozabilă a clădirii şi 0,2% din valoarea impozabilă a clădirii, în funcţie de decizia consiliilor locale. Aici intervine practic voinţa administraţiei locale, care poate alege să se plaseze mai aproape de limita minimă impusă de Codul Fiscal. Or, în timp ce multe oraşe au ales să nu supraimpoziteze cetăţenii, Aradul a ales o cotă de impozitare de 0,12%. Această opţiune plasează Aradul pe locul trei în clasamentul naţional, după Turda şi Tecuci. În acelaşi timp, oraşe ca Iaşi, Constanţa, Sibiu, Craiova, Piteşti au ales un minim al cotei de impozitare de 0,08%”, a declarat Florin Tripa.

„Credem că arădenii trebuie să ştie că majorarea impozitelor ţine exclusiv de voinţa primarului Gheorghe Falcă. De altfel, acesta a declarat în această săptămână la o emisiune a unui post local de televiziune că nu există dezvoltare fără impozitare. Noi credem că oraşele care au impozite mai mici au demonstrat că se pot dezvolta chiar foarte bine, cu impozite decente, fără să ia şapte piei de pe cetăţeni. Noi ne vom opune categoric acestor tendinţe discreţionare şi nejustificate de a majora impozitele plătite de arădeni şi sperăm să îi convingem pe toţi consilierii să aducă impozitele la un nivel decent”, a mai menţionat preşedintele interimar al Organizaţiei Municipale PSD Arad.

  1. Cu scuze pt.cititori,ma vad obligat sa-i amintesc acestui anonim politruc,un duzinar de profesie-in stilul manipularii bolsevice-,un 0 BARAT,Tripa si adunatura lui rosie ca,in Codul Fiscal si cel de Procedura Fiscala,pt.a atenua dezastrul bugetar,Pontracul,Resapatul Moliceanu si generalul izmana,cel cu interesul national,obliga administratiile locale sa faca rost de bani si sa-si sustina activitatile-inclusiv furaciunile! Tripongeskule,cresterea impozitelor locale era,pana mai ieri,limitata la 20 la suta,voi,la fel de hoti si escroci ca toti ceilalti dar mai rasati-doar rusii va intrec-decideti sa creasca impozitele pana la cer. Si ce-o sa mai vina,limbricilor!

    Raspunde
    • DECI nu ai zis nimic! Habar n-ai ce procente aplici si unde. Te-a pus Falca sa comentezi aiurea-n tramvai??

      Raspunde
      • Tu comentezi la comanda politica,insule,habar n-ai de legi si lege! Habar n-ai sa analizezi,onest,un subiect,slugoi rosu! Eu nu am spus ca este bine ca se majoreaza orice taxa,impozit,spuneam cine a generat aceasta noua crima la adresa romanilor pt.a se acoperi,in parte,un dezastru care,se pare,vine si spre tine,ideologule!

        Raspunde
    • Nu inteleg de ce este nevoie de acest limbaj contondent.Indiferent de calitatea celui ce prezinta datele privitoare la impozitele locale, trebuiesc recunoscute daca sint adevarate.
      Problema impozitelor locale trebuie prezentata contribuabililor si argumentate motivele majorarii.Primaria trebuie sa recunoasca faptul ca a majorat impozitele si sa argumenteze aceste majorari.Este adevarat ca guvernul a modificat limitele procentuale de impozitare dar nu a impus o anumita cota,aceasta cota fiind la dispozitia administratiei locale.In baza noului cod fiscal,daca se dorea se puteau aplica cotele minime si atunci impozitele pentru personae fizice cu proprietati rezidentiale erau aproximativ cele de anul trecut.Drama impozitarii se desfasoara insa la micile afaceri care au sediul social la adresa de domiciliu a asociatului.In cazul acestora cota de impozitare aleasa este cea maxima(1,3%).Pentru un primar ce clameaza tot timpul dreapta putea sa aleaga cota minima(0,2%).Drama impozitarii aici se manifesta disproportionat ,pentru ca aceste firme sint de regula mici cu unul sau doi angajati.Ce facem incurajam sau nu antrprenoriatul!?
      In srijinul celor expuse va supun spre analiza un centralzator realizat de ziarele centrale urmind ca fiecare sa analizeze dupa pricepere datele prezentate. http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-20572999-topul-oraselor-cele-mai-mari-impozite-locuinte-2016.htm
      Ps Dupa marimea impozitelor as cataloga administratia locala de stinga,pentru ca vrea sa ia de la bogati,dar cum acei bogati sint mai putin saraci decit cei saraci eu o consider o administratie de ocupatie in dispret fata de majoritatea locuitorilor Aradului.Impozitele reprezinta o penalizare a faptului ca ati indraznit sa economisiti!

      Raspunde
  2. Felicitari d-lui TRIPA FLORIN pentru luarea de pozitie fata de marirea impozitelor si taxelor locale promovate de primarul mereu absent al ARADULUI …..Pe Falca nu-l intereseaza problemele cetatenilor doar a GASTII PORTOCALII….Rusine sa-ti fie FALCA pentru cresterea impozitelor…..

    Raspunde
  3. rusine sa le fie tuturor consilierilor alesi de aradeni care au votat aceasta majorare. nu pentru asta v-au ales oamenii mai porcilor

    Raspunde
  4. Nu sunt deloc simpatizant psd dar de data asta tripa are dreptate si cred ca se poate vedea care consilier a votat majorarea si care nu.

    Raspunde
  5. ptr’ obiectivus’vezi ca te asteapta gneralu izmana sa faca guvernul dorit de sfabul cu 5 case ca al 6 la pierdut!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.