Florin Tripa: PNL necinsteşte memoria lui Avram Iancu

Florin Tripa: PNL necinsteşte memoria lui Avram Iancu

Consilierul judeţean PSD Florin Tripa semnalează abuzul fără precedent comis, duminică, la Ţebea de către conducerea Consiliului Judeţean Arad, acela de a alătura, pe un cort instalat la faţa locului, sigla PNL cu însemnele instituţiei.

„Mă întreb cine a mandatat această tentativă grosolană de politizare, o încercare de a acumula capital electoral pe fondul unei sărbători dedicate memoriei eroului naţional Avram Iancu. În definitiv mai e un pic şi călcaţi pe urmele lui Csibi Barna, ca nivel de insolenţă, domnule Cionca! Evident că nu este nici legal, nici etic, nici moral să contopiţi cu ocazia unei sărbători a tuturor românilor simbolistica propriului partid cu efigia unei instituţii a Statului, pe care prin forţa lucrurilor o conduceţi. Ar trebui să vă dea de gândit, independent de gradul dumneavoastră de instruire şi cultură şi să realizaţi că un asemenea afront nu poate trece nepedepsit”, a precizat consilierul județean într-un comunicat de presă.

„Pentru informarea conducerii liberale a CJA, funcţionarea acestei instituţii este reglementată de Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, document care în mod sigur nu pomeneşte despre asemenea barbarii şi nici nu permite libertăţi de reprezentare de o factură eminamente stalinistă. Ba zic eu să vedeţi dacă nu este cumva şi anticonstitutional. Partidul, poporul şi instituţiile statului în aceeaşi pălărie, partidul-Stat, sunt jucării de propagandă care aparţin unei epoci pe care o credeam cu toţii de mult apusă. Nu e prima ocazie în care Iustin Cionca se comportă ca un prim secretar comunist şi episodul în care şi-a vărsat mânia proletară asupra primarului de la Moneasa, Ioan Herbei constituie un exemplu grăitor. Luând în considerare abuzul comis ieri si gravitatea sa, nu pot decât să-i cer demisia domnului Cionca, care a dat dovadă că este nedemn de a conduce această instituţie, manifestându-se ca un politruc”, concluzionează consilierul judeţean Florin Tripa.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.