De ce SĂ NU SPELI niciodată CARNEA DE PUI înainte s-o găteşti!

De ce SĂ NU SPELI niciodată CARNEA DE PUI înainte s-o găteşti!

Când vine vorba de carnea de pui, știm cu toții că aceasta este extrem de periculoasă, mai ales pentru femei și asta din cauza cantității mari de hormoni pe care acest tip de carne îl conține. Dacă, însă, mai obişnuieşti și să speli cu apă caldă sau rece carnea de pui înainte de a o prepara, comiţi o greşeală capitală.

Te întrebi ce poate fi rău în a curăţa carnea de pui înainte de a o introduce în cuptor?

Faptul că rişti să împrăştii bacteriile de pe ea în chiuvetă, pe ustensilele de gătit şi peste tot prin bucătărie.

Contaminarea cu bacteriile care se regăsesc pe carnea de pui (Salmonella sau Campylobacter) se numără printre principalele cauze ale toxiinfecţiilor alimentare grave din Marea Britanie, iar cercetătorii de la Food Standards Agency au făcut o descoperire alarmantă: aceea că doi din cinci bucătari obişnuiesc să spele carnea de pui înainte de a o găti, contribuind astfel la răspândirea liberă a bacteriilor în jur şi la contaminarea ulterioară cu ele, proces care poartă numele de aerosolizare.

Nu numai că ceea ce faci este periculos, dar se poate dovedi şi complet inutil! Bacteriile care se află pe carnea de pui vor fi, oricum, ucise atunci când sunt preparate la foc, deci nu ai niciun motiv să te îngrijorezi din cauza lor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.