Florin Tripa, revoltat: Festivalul Cântecului Popular din Țara Zărandului va fi MUTAT de la Moneasa

Florin Tripa, revoltat: Festivalul Cântecului Popular din Țara Zărandului va fi MUTAT de la Moneasa

Consiliul Județean Arad a decis, fără nicio explicație plauzibilă, să mute la Sebiș Festivalul Cântecului Popular din Țara Zărandului, un eveniment care se desfășoară de zeci de ani în stațiunea Moneasa, spune Florin Tripa, deputat social-democrat arădean.

Tripa afirmă că singura explicație care poate sta în picioare este folosirea acestui eveniment în scop electoral de către mai marii județului, care calcă astfel în picioare, încă o dată, tradițiile județului Arad.

 „Iustin Cionca dovedește încă o dată că nu are nimic sfânt pe lumea asta și nu respectă valorile și tradițiile județului Arad. Într-un mod barbar, își permite să calce în picioare spiritul unei manifestări atât de dragi cetățenilor acestui județ, operând un rebranding nerușinat și o relocare contra naturii, ce strivesc Festivalul Cântecului Popular din Țara Zărandului, pe care s-au gândit să-l mute peste noapte la Sebiș. Nu numai că acest eveniment peren are o continuitate de jumătate de secol, dar este și indisolubil legat afectiv de Moneasa. Într-un spirit stahanovist ordinar, Cionca îl duce la Sebiș, în plin fief portocaliu, încercând să îi imprime conotații electorale, croite pe măsura suitei PNL-PDL. Nimic nu mai pare excesiv pentru acești politicieni cinici care nesocotesc tot ce este pur, armonios și de valoare în județul Arad. Nu mă îndoiesc că vor deconta cu vârf și îndesat la anul toate aceste excese de neimaginat!”, declară Tripa.

„Până atunci însă, noi trebuie să salvăm ce mai poate fi salvat legat de această manifestare de tradiție a stațiunii Moneasa, care nu trebuie să dispară din cauza mofturilor unor politicieni care vremelnic conduc județul Arad. Împreună cu primarul Nuțu Herbei, am discutat cu alți primari din zonă, cu iubitori de folclor din județ, cu ansambluri populare arădene și am căzut de acord să continuăm acest eveniment, astfel că a 50 ediție a adevăratului Festival al Cântecului Popular din Țara Zărandului va avea loc tot la Moneasa, în ciuda opoziției celor de la Consiliul județean“, susține Florin Tripa, deputat al PSD Arad.

 

 

  1. TRIPANE daca era primar psd-ist nu erai revoltat .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.