SALVATOR și în timpul liber: Un angajat al ISU a găsit un motociclist blocat în pădure (GALERIE FOTO)

SALVATOR și în timpul liber: Un angajat al ISU a găsit un motociclist blocat în pădure (GALERIE FOTO)

Un angajat al ISU Arad, aflat în concediu, a intervenit pentru salvarea unui motociclist care a rămas blocat în pădure, din cauza unei pene.

Povestea a fost redată de ISU Arad, aseară, în urma deznodământului fericit din acest caz.

Iat-o, așa cum au simțit-o și povestit-o salvatorii arădeni:

„Împreună suntem MAI puternici. Salvatorii nu au timp liber.

Povestea începe începe în jurul orei 19, când colegii din județul Hunedoara ne redirecționează cazul. Motociclist, pierdut undeva în județul Arad la limita cu județul Hunedoara, conștient, deshidratat, nu știe unde este și nu poate continua deplasarea. Nu are semnal la telefon, poate apela doar 112 dar a reușit sa transmită coordonatele GPS de la locul în care se află. Dispeceratul ISU Arad, mr. Deacu Adrian, plt.maj Bedo Tiberiu, plt. adj. sef Ungureanu Ionel, pompieri ai căror munca nu se vede, dar se simte, reușesc în mai puțin de 3 minute sa îl localizeze și sa transmită forțelor de la Sectia Barzava locația și celor venite în sprijin. În mai puțin de jumătate de oră, trei autospeciale se teren ale Secției de Pompieri Barzava, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Postul de Poliție Petriș, Salvamont-Salvaspeo și Ocolul Silvic au plecat de la primăria Petriș în căutarea dispărutului.

A fost solicitat din timpul liber și colegul nostru plt. maj Leric George de la Secția de Pompieri Barzava. George, un salvator dedicat meseriei și iubitor de enduro, deține o motocicleta de tip ENDURO, este localnic și cunoaște foarte bine zona. După câțiva km parcurși prin pădure, mașinile de teren nu au mai putut înainta. Salvatorii încep înaintarea pe jos. Dificultatea unor astfel de misiuni, în afară de zona greu accesibilă, constă și în lipsa comunicațiilor. Fără semnal la telefon, fără semnal la stațiile radio, practic faci intervenția «in orb».

ORA 20,31 apel la 112, e colegul Geany (Leric George), spune dispecerul. Plt. maj Leric: «Raportez, l-am găsit exact unde mi-ați trimis localizarea. E în stare bună dar deshidratat. I-am adus apă, văd ce are la motor și îl cobor la SMURD și la jamdarmi». În 15 minute ajungem la ei. «Știu eu un drum mai scurt, dar e doar pentru motocicleta».

În jurul orei 21, victima, bărbat de 42 de ani, era pe mâna paramedicilor în stare bună”.

 

  1. Asta este inca un rezultat al legilor fara cap si fara coada din tara asta. Numai la noi, padurile, vaile si muntii sunt pline de cei carora nu le pasa de natura. E plin de motocilisti, ATV-isti si masini de teren care merg pe unde-i taie capul si deranjeaza prin zgomotul infernal al motoarelor turate la maxim. Apoi se mira cand patesc cate ceva si dau vina pe autoritati ca nu vin sa-i salveze. Asa cum sunt legile si prin celelalte tari, aceste categorii de vehicule nu ar trebui sa aibe voie sa circule pe unde le taie capul ci doar pe trasee amenajate special pentru ele.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.