Folosești TELEFONUL MOBIL pe post de ALARMĂ?! După ce vei citi asta, vei RENUNȚA la acest obicei!

Folosești TELEFONUL MOBIL pe post de ALARMĂ?! După ce vei citi asta, vei RENUNȚA la acest obicei!

Potrivit unor studii, opt persoane din 10 stau cu telefonul mobil lângă pat, încărcându-l la priza din dormitor, iar 5 din 10 îl folosesc pe post de alarmă. Dacă și tu te regăsești printre acestea, după ce vei afla la ce pericole îți expui sănătatea, vei renunța, cu siguranță, la aceste obiceiuri.

În primul rând, trebuie să știi că lumina emisă de telefonul mobil îți poate afecta grav somnul și te poate îmbolnăvi.

Experţii de la Sleep School din Londra avertizează că somnul este grav afectat de prezenţa telefoanelor mobile sau a altor aparate electronice. Mai mult, aceste aparate pot provoca dureri de cap şi ameţeală dacă sunt ţinute lângă pat, avertizează medicul Guy Meadows.

Multe persoane folosesc tableta sau telefonul mobil chiar înainte să adoarmă. Lumina albastră emisă de aceste dispozitive afectează  producția de melatonină-hormonul somnului.

Un nivel sănătos de melatonină te ajută să ai un somn odihnitor, iar corpul va putea transforma alimentele și băuturile consumate în energie. Dacă producția de melatonină este afectată, ciclul de somn este întrerupt, iar mâncarea nu va mai fi procesată eficient.

Pe de altă parte, oamenii de știință de la Northwestern University din Chicago au descoperit recent că expunerea la lumina emisă de telefoane și de calculatoare, pe timpul nopții, poate duce la îngrășare.

Folosirea ocazională a dispozitivelor care produc lumină albastră nu este dăunătoare, însă expunerea repetată la acest tip de lumină crește riscul de cancer.
Cercetătorii de la o universitate chineză au descoperit că expunerea repetată la lumina albastră crește cu 17% riscul de cancer la sân.

Lumina albastră poate afecta şi sănătatea mentală. Unele studii au arătat că persoanele cu niveluri de melatonină reduse şi ale căror ritmuri biologice sunt dereglate de expunerea la lumină sunt mult mai predispuse la a suferi de depresie.

Lumina de culoare albastră face parte din spectrul luminii emise de Soare, ceea ce înseamnă că oamenii sunt expuşi în fiecare zi. Expunerea pe timpul nopţii, însă, la lumină albastră, care este emisă la niveluri mari de telefoanele inteligente, tablete, laptopuri şi alte dispozitive cu ecrane bazate pe tehnologia LED, poate duce la deteriorarea vederii.

Un oftalmolog american a declarat că a avut mai multe cazuri de pacienţi în jurul vârstei de 35 de ani cu o vedere înceţoşată, asemănătoare celei a bătrânilor de peste 70 de ani care suferă de cataractă.

Foto: okieolio.com

  1. Nu mai stiti ce prostii sa mai scrieti! Folosesc telefonul pe post de alarma de cel putin 5 ani, in fiecare zi si nu am avut parte de nici-un fel de problema cu sanatatea!

    Raspunde
  2. Folosesti alarma cu cuc ?

    Raspunde
  3. mie imi canta cocosii in fiecare dimineata de pe la 5. si ma simt bine. viata la tara e viata lunga

    Raspunde
  4. Multumesc mult de articol! Nu o sa mai folosesc telefonul noaptea ,poate o sa traiesc 100 ani!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.