Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor vine la Arad pentru a sta de vorbă cu cetăţenii

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor vine la Arad pentru a sta de vorbă cu cetăţenii

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), George Băeşu (foto), se va afla vineri, la Arad, unde va avea o întâlnire cu persoanele din judeţul nostru care au nelămuriri cu privire la situaţii aflate sub incidenţa legilor 290/2003, 9/1998 şi 10/2001. Întâlnirea va avea loc la sediul Prefecturii Judeţului Arad.

„Domnul Preşedinte al ANRP doreşte să discute cu persoanele din judeţul nostru care au fost implicate în situaţii reglementate de cele trei legi. În acest sens invităm toate persoanele interesate sau reprezentanţii legali ai acestora să participe vineri, începând cu ora 10,00, în Sala Rotondă din cadrul Instituţiei Prefectului, la întâlnirea cu domnul Băeşu. Consider că va fi o întâlnire utilă pentru informarea cetăţenilor din judeţul Arad care s-au aflat de-a lungul anilor în situaţii legate de cele trei acte normative”, a declarat prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac.

Mai jos puteţi citi o scurtă descriere a celor trei legi:     
Legea 290/2003 – privind acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa, ca urmare a stării de război şi a aplicării Tratatului de Pace între România şi Puterile Aliate şi Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947.  A fost publicată în Monitorul Oficial nr. 505 din 14 iulie 2003 şi a intrat în vigoare în data de 13 august 2003, la 30 zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Legea 9/1998 -privind acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa, ca urmare a stării de război şi a aplicării Tratatului de Pace între România şi Puterile Aliate şi Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947. A fost publicată în Monitorul Oficial nr. 505 din 14 iulie 2003 şi a intrat în vigoare în data de 13 august 2003, la 30 zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Legea 10/2001 – privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 –  22 decembrie 1989.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.