Forumul Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze a semnat un protocol de colaborare cu CJA

Forumul Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze a semnat un protocol de colaborare cu CJA

Forumul Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze a încheiat un protocol de colaborare cu Consiliul Județean Arad.

Protocolul a fost semnat miercuri,13 septembrie.de președinta Forumului Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze Arad, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, și prșeedintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. la evenimentul care a avut loc la sediul forumului fiind prezente și membrele Asociației Con Brio.

„Ne-am propus să încheiem protocoale de colaborare cu cele două mari instituții ale Aradului, Consiliul Județean și Primăria. Prin intermediul acestui protocol ne dorim să realizăm un centru pentru medicină chineză. Primul pas în acest sens va fi organizarea unei sesiuni științifice susținute de cinci medici, urmată de discuții pe marginea subiectelor punctate în lucrări. Țin să precizez că acest protocol stipulează posibilitatea de a dezvolta relațiile economice între județul nostru și provincii din China, prin urmare atragerea unor posibili investitori. Totodată ne propunem să realizăm evenimente, activități, acțiuni care să promoveze cultura și istoria Aradului, totul în parteneriat cu provinciile chineze cu care Aradul e înfrățit”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

Președinta Forumului Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze a mai precizat că protocolul semnat astăzo este unul pe o perioadă nedeterminată și se dorește o susținere reciprocă a celor două entități implicate pentru promovarea relațiilor româno-chineze.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.