FOTO/ VIDEO: ATAC TERORIST în Indonezia: FOCURI DE ARMĂ și mai multe EXPLOZII în Jakarta

FOTO/ VIDEO: ATAC TERORIST în Indonezia: FOCURI DE ARMĂ și mai multe EXPLOZII în Jakarta

Cel puțin șapte persoane au murit, joi, în capitala indoneziană Jakarta, după ce o serie de explozii, urmate de focuri de armă au putut fi auzite în apropierea palatului prezidenţial şi a sediului ONU.

Poliţia indoneziană a confirmat moartea a cinci atacatori şi a altor două persoane.

„Considerăm că nu mai sunt alţi atacatori în zona Sarinah. Am preluat controlul”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Jakarta, colonelul Muhammad Iqbal. El a precizat că doi dintre atacatori au fost ucişi de poliţie.

Cinci persoane au comis atacuri cu arme şi cu bombe în faţa centrului comercial Sarinah, situat în apropierea palatului prezidenţial şi a sediului ONU. În zonă se află și numeroase hoteluri de lux, clădiri de birouri şi ambasade.

Mai multe bombe au explodat şi în cartierele Cikni, Silpi şi Kuningan, în apropierea ambasadelor Turciei şi Pakistanului.

Conform poliţiei indoneziene, atacurile ar avea legătură cu gruparea teroristă Stat Islamic.

jakarta Jakarta-composite-_3548967b

Presa locală relatează că au avut loc cel puţin şapte explozii, inclusiv două atacuri sinucigaşe.

Preşedintele Joko Widodo, care se afla într-o vizită de lucru în oraşul Cirebon, a condamnat atacurile şi a anunţat că se întoarce la Jakarta.

Zona exploziilor a fost izolată de poliţie, care i-a avertizat pe locuitori să rămână în case.

Acesta este cel mai grav atac din capitala Indoneziei după atentatele cu bombă care au vizat în 2002 două hoteluri, provocând moartea a şapte persoane şi rănirea a peste 50.

Sursa: bbc.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.