Francmasoneria aşa cum a fost ea, la Consiliul Judeţean Arad

Francmasoneria aşa cum a fost ea, la Consiliul Judeţean Arad

Eveniment inedit la Consiliul Judeţean Arad: vălul confuziei şi necunoaşterii istoriei francmasoneriei va fi îndepărtat.

Astfel, la sala de conferinţe „Vasile Goldiş” a Consiliului Judeţean Arad va avea loc miercuri, 19 noiembrie 2014, de la ora 12, lansarea cărţii „Francmasoneria aşa cum a fost”, scrisă de Viorel Danacu, preşedintele Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris – Bucureşti şi Mare Maestru al Marii Loji Naţionale a României – Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice.

Cartea cuprinde informaţii din istoria francmasoneriei române de la 1724 până în 1989, date privind multitudinea de conexiuni pe care masoneria română le-a avut cu celelalte Mari Cancelarii masonice din lume, cum ar fi Marea Loja a Franţei, Marele Orient al Franţei, Italiei, Portugaliei, Spaniei, Greciei, Marea Loja de New York, a Angliei, Belgiei, Poloniei, Rusiei, Austriei, Ungariei etc. De asemenea, prezintă relaţiile avute cu toate riturile masonice din lume, cuprinzând toate activităţile asa cum au fost ele, atât în ceea ce priveşte realizările pozitive cât şi frământările sau aspectele mai puţin plăcute din acele vremuri.

Cartea oferă foarte multe nume de francmasoni, dându-le posibilitatea cititorilor să cunoască atât numele sonore ale epocii, cât şi pe cele obişnuite, contribuind astfel la completarea cu date masonice valoroase a arborelui genealogic al multor familii din ţară şi din străinătate, dar şi cu aspecte mai puţin cunoscute de istorici.

Cartea face referiri la simbolismul luminii masonice, cuprinde date inedite despre Cavalerii Teutoni, date privind acţiunile masonilor români şi pregatirea Revoluţiei Franceze, istoria masoneriei române de la începuturi şi până la 1989, masoneria română în exil la Marea Lojă a Franţei, relaţiile cu Marile Oriente şi Marile Loji din Lume, condamnarea masoneriei de către securitatea în perioada comunistă („Problema Ocultă”), dialoguri cu mari personalităţi masonice române şi din străinătate, explicaţia ezoterică a rodului pământului şi foarte multe alte date în premieră.

Cartea este editată în limbile română şi franceză, are 700 de pagini, cu fotografii color şi documente originale din colecţia personală a autorului.

„Recomandăm această carte care va fi editată în mai multe volume să facă parte din prestigioasa dumneavoastră bibliotecă de familie. Vă aşteptăm cu bucurie pentru ca împreuna să ridicam vălul confuziei şi necunoaşterii privind istoria masoneriei”, precizează Secretariatul Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris – Bucureşti.

  1. Da, o lansare de carte cu subiect potrivit, intr-o institutie finantata din bani publici si cu rol eminamente administrativ.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.