Frumusețea Apusenilor, surprinsă de membrii cluburilor foto din Arad și Voivodina

Frumusețea Apusenilor, surprinsă de membrii cluburilor foto din Arad și Voivodina

La invitaţia Asociaţiei Foto Club Arad, membri ai Asociaţiei Foto Kino Video din Voivodina, Serbia, au fost prezenți zilele trecute la Arad pentru a expune la Galeria de artă Turnul de Apă.

După vernisajul expoziţiei „Orizonturi”, oaspeţii au vizitat Aradul şi obiective din județ (Catedrala Ortodoxă, Biserica Sârbească, Sinagoga Neologă din Arad, Mănăstirea Gai, Cetatea de la Şiria).

A urmat, apoi, un workshop foto în Munţii Apuseni. „Împreună cu oaspeţii noştri, am admirat cu încântare frumuseţile Parcului Naţional Apuseni, fotografiind peisaje şi locuri deosebite: Cascada Pişoaia, Dealul cu Melci, Peştera Gheţarul de la Scărişoara, Peştera Poarta lui Ionele. Răsăritul ultimei zi l-am admirat în Munţii Trascăului, unde am fotografiat sălaşele răsfirate pe dealuri din cătunul Dumeşti. Traseul a continuat în comuna Râmetea, unde am putut admira arhitectura unicã a acestei localităţi aflată la poalele Pietrei Secuiului, un masiv calcaros, golaş şi alungit, apoi spre Cheile Vălişoarei cu piscurile înalte şi masive şi Castelul Templul Cavalerilor care completează atmosfera desprinsă parcă din basme. O ultimă oprire a fost la Cetatea Alba Carolina, un obiectiv turistic istoric de o mare valoare pentru ţara noastră şi una dintre cele mai frumoase cetăţi. A fost un workshop foto de toamnă în care am avut parte de toate: soare, nori, ceaţă, culori aprinse, peisaje feerice şi oameni minunaţi, am vizitat cascade şi peşteri, biserici vechi, cetăţi. În aceste zile în care am hoinărit prin zona pitorească şi liniştită a Munţilor Apuseni s-au legat şi prietenii frumoase între fotografii români şi cei sârbi, ca o garanţie a continuării colaborării internaţionale dintre cele două cluburi”, a declarat Cantemir – Aron Mândru, organizatorul evenimentului, cel care ne-a pus la dispoziție și fotografiile de mai jos.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.