Gabriel Oprea, la UN PAS de a rămâne FĂRĂ IMUNITATE: Senatorii din Comisia juridică AU AVIZAT cererea DNA privind URMĂRIREA PENALĂ a fostului ministru de Interne

Gabriel Oprea, la UN PAS de a rămâne FĂRĂ IMUNITATE: Senatorii din Comisia juridică AU AVIZAT cererea DNA privind URMĂRIREA PENALĂ a fostului ministru de Interne

Comisia Juridică a Senatului a dat, marţi, aviz pozitiv pentru încuviinţarea urmăririi penale a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu.

Decizia Comisiei juridice de avizare favorabilă a solicitării DNA a fost luată cu 9 voturi „pentru”, unul împotrivă şi o abţinere.

Avizul senatorilor jurişti este unul consultativ, iar decizia urmează să fie luată în plenul reunit al Senatului, programat pentru miercuri, la ora 10:30.

Este pentru prima dată, susţin jurnaliştii, când la şedinţa Comisiei Juridice a participat şi un lider de grup parlamentar care nu este membru al comisiei. Senatorul Mihai Fifor, liderul grupului PSD, a explicat că a participat la şedinţă în calitate de invitat, la rugămintea colegului său, Ion Chelaru.

Procurorii DNA trebuie să obţină avizul Senatului pentru a începe urmărirea penală pe numele lui Gabriel Oprea. În acest sens, procurorul şef al DNA a trimis procurorului general referatul cauzei în vederea sesizării Senatului, precum şi un număr de 15 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Potrivit DNA, Oprea se face vinovat de două infracţiuni de abuz în serviciu. Una constă în folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a asigura, în mod nelegal, însoţirea deplasărilor efectuate în perioada în care era ministru cu echipaje ale Poliţiei Rutiere.

Cealaltă infracţiune constă în încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general, Tiberiu Nițu, a beneficiat, în mod nelegal, de însoţirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale Poliţiei Rutiere.

Președintele UNPR, Gabriel Oprea s-a declarat tot timpul nevinovat şi le-a cerut săptămâna trecută senatorilor să voteze pentru aprobarea solicitării DNA, prin intermediul unei scrisori deschise adresate preşedintelui Senatului şi preşedintelui Comisiei Juridice, Cătălin Boboc, fără a menţiona însă posibilitatea demisiei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.