„Gata cu hoția, gata cu șmecheria”: 15 ani de ÎNCHISOARE pentru EVAZIUNE FISCALĂ

„Gata cu hoția, gata cu șmecheria”: 15 ani de ÎNCHISOARE pentru EVAZIUNE FISCALĂ

Deputatul Mihai Fifor, președinte al Organizației Județene PSD Arad, a anunțat într-un comunicat de presă că proiectul de lege care completează legislația în vigoare înăsprește drastic pedepsele pentru evaziune fiscală.

Potrivit lui Fifor, evaziunea fiscală înseamnă furt din banii publici, cu grave efecte nu doar economice, prin distorsiunea mediului de afaceri, ci și sociale, dat fiind că afectează sursele pentru plata pensiilor, a cheltuielilor pentru sănătate etc.

Mihai Fifor susține că voința politică a premierului Ciolacu de a combate evaziunea fiscală este fermă și totală. Acesta este mesajul politic transmis prin asumarea comună a liderilor PSD și PNL a proiectului de lege care completează legislația și înăsprește drastic pedepsele pentru evaziune fiscală.

Astfel:

Pedepsele pentru infracțiunile de evaziune fiscală cresc până la maximul de 15 ani de închisoare.

S-a majorat cu 3 ani limita minimă a pedepsei pentru prejudiciu mai mare de 500.000 de euro și cu 5 ani în situația prejudiciului care depășește 1 milion de euro.

DNA capătă atribuții de a ancheta infracțiuni fiscale, dacă paguba depășește 5 milioane de lei, indiferent de numărul infracțiunilor concurente.

„Totodată, se introduc infracțiuni noi care sancționează încălcarea dispozițiilor privind noile instrumente fiscale precum sistemul e-transport, e-TVA, e-case de marcat electronice, e-factura electronică, sigiliul electronic al mărfurilor. Să mai amintim și faptul că se scurtează termenele de păstrare a bunurilor confiscate și implicit scad cheltuielile statului”, a mai declarat Mihai Fifor.

  1. Numirea in functii de conducere a incompetentilor,si achitarea salariilor de catre contribuabili,cum se numeste,domnule Fifor?
    Spectacolul DSP(Gianina, Cici)cand se termina???????????

    Raspunde
  2. Un aradean get-beget 13 decembrie, 2023, 3:31 pm

    De acum inainte sau se finalizeaza si dosarele din trecut? Ca de exemplu cel al Vioricai Dancila&comp…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.