„Gaură” de aproape 300.000 de lei la bugetul statului

„Gaură” de aproape 300.000 de lei la bugetul statului

Administratorii a două firme din Arad au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproape 300.000 de lei. Conform Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, cei doi au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Primul dintre cei doi, Dan P., în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Arad, a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii a unor facturi emise în numele altor două societăţi comerciale, reprezentând achiziţii de mărfuri şi servicii conform unor contracte încheiate anterior, facturi care nu au la bază operaţiuni reale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând un prejudiciu în dauna bugetului de stat de peste 145.000 de lei.

Cel de-al doilea administrator trimis în judecată pentru evaziune fiscală este Ovidiu C. În perioada 1 octombrie 2010 – 31 decembrie 2010, acesta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Arad, a înregistrat cheltuieli fictive (achiziţii fictive) în evidenţele contabile, în deconturile de TVA (declaraţiile 300) şi în declaraţia privind impozitul pe profit aferentă anului 2010, având drept scop deducerea în mod nelegal a TVA şi a impozitului pe profit, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproape 138.000 de lei (88.997 lei – T.V.A. şi 48.297 lei – impozit pe profit).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.