Marin Lupaş, îngrijorat pentru situaţia CET: „Falcă se află tot în campanie electorală şi spune minciuni politicianiste”

Marin Lupaş, îngrijorat pentru situaţia CET: „Falcă se află tot în campanie electorală şi spune minciuni politicianiste”

Primăria Arad continuă comportamentul iresponsabil faţă de situaţia creată la CET, riscând să lase arădenii fără căldură şi apă caldă în această iarnă, a afirmat consilierul local Marin Lupaş într-un comunicat de presă.

„Considerăm că punctul de vedere al sindicaliştilor de la CET este pertinent şi argumentat. Din păcate, CET-urile arădene sunt în pragul dezastrului, cu concursul direct al primarului Falcă. Cele două CET-uri nu doar că sunt executate silit de SNLO, dar au pierdut şi credibilitatea faţă de noul furnizor de materie primă, după ce a trecut pe gaz. În loc să se ocupe responsabil de redresarea situaţiei, primarul Falcă se află tot în campanie electorală şi spune minciuni politicianiste. Credem că ar fi cazul să se ocupe de administraţie şi să viseze doar în timpul liber la funcţii de ministru. Din cauza incompetenţei administraţiei locale pe care o conduce, care nu a prin în buget cofinanţare pentru subvenţii legat de transportul energiei termice, Aradul şi arădenii au pierdut zeci de milioane de lei pe care îi puteau primi de la Guvern. Oraşe ca Timişoara au făcut demersurile necesare şi au primit bani de la Guvern. Mai mult, există numeroase nereguli legate de scoaterea la licitaţie a transportului energiei termice. Guvernul Ponta a alocat bani pentru procurarea de gaz tocmai la solicitarea sindicaliştilor pe care îi atacă acum primarul, dar Gheorghe Falcă trebuie să se trezească la realitate şi să rezolve problemele CET-ului pentru ca arădenii să aibă căldură şi apă caldă în continuare. Întreaga responsabilitate pentru situaţia CET-urilor revine administraţiei locale şi aceasta nu este o temă de dispută politică, este o problemă extrem de serioasă. Primăria Arad trebuie să se asigure că CET-urile nu mai acumulează datorii şi să ofere garanţii furnizorilor”, a spus Marin Lupaş, consilier municipal PSD.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.