Gaură de peste 15 milioane de euro în bugetul local

Gaură de peste 15 milioane de euro în bugetul local

Peste 15 milioane de euro se duc în acest an din bugetul local pentru plata deficiențelor sistemului de termoficare.

În acest an, peste 13 milioane de euro au fost deja alocați din bugetul local, pentru subvenționarea și acoperirea pierderilor din sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din Arad, și mai avem încă 2 luni de iarnă.

„Pe de o parte, vorbim de 43,6 milioane de lei alocați pentru acoperirea diferenței dintre prețul real și cel acceptat în tarife al anergiei termice, la care se mai adaugă 17,3 milioane alocate în perioada ianuarie – septembrie pentru subvenționarea diferenței dintre tariful acceptat și prețul încasat de la cetățeni. Având în vedere că subvenția se va acorda și pentru perioada octombrie – decembrie (estimăm încă 10 milioane de lei), putem spune fără să greșim că vom plăti în acest an peste 15 milioane de euro pentru deficiențele sistemului de termoficare”, a precizat Sergiu Cosmin Vlad, deputat USR.

„Managementul prost și lipsa interesului autorităților locale pentru investiții sunt cauzele pentru care Aradul se va alătura în curând orașelor unde sistemul centralizat de termoficare a dispărut. Costul imens al investițiilor necesare pentru resuscitarea sa, împreună cu debranșările care au lăsat sistemul fără piață de desfacere, susțin din plin această afirmație. Este revoltător faptul că, în loc să aplice singura soluție de bun simț, renunțarea la sistem și trecerea la centrale individuale sau de scară/cvartal, primăria rămâne pasivă și achită anual o factură uriașă, doar pentru a putea oferi niște posturi călduțe.

Mai mult, perpetuarea acestui sistem diminuează an de an capacitatea orașului de a realiza investiții. Din excedentul de 168 de milioane cu care am încheiat anul trecut, numai 109 milioane au fost păstrați pentru investiții, diferența mergând preponderent pe gaura de la CET.

Așadar, ratăm anual oportunitatea de a construi pentru arădeni, 15 milioane de euro fiind cam de două ori costul total al stadionului UTA. În loc să construim spitale, școli sau infrastructură, pompăm sume imense într-un sistem falimentar, exact în timp ce el este tăiat, la propriu, la fier vechi”, a mai adăugat deputatul USR.

Loading...
  1. Ori luati exemplu Oradiei ,ori renuntati la CET ,il desfintati ,si ajutati oamenii nevoiasi sa-si cumpere termoteci . Cred ca ultima varianta e cea mai fezabila pt.ca deja sant prea multi cu termoteca ,iar acestia nu vor fi niciodata de acord cu revenirea la falimentarul CET. Plus ca mai sunt orase care au desfintat incalzirea centralizata de ani buni. Nu mai zic de banii economisiti de Primarie.

    Raspunde
  2. DACA CIUMA ROSIE NU LUA BANII ARADENILOR CIRCA 40 MILOANE EURO . CU ACEST BANI SE PUTEA REABILITA SI TEHNOLOGIZA CET-ul.

    Raspunde
  3. Anonimule de la ora 12,26 pm! Pentru mine ești un ,,anonim,,cu pedigri,adică un PNL-ist-o-PDL-ist,că doar voi sunteți la butoane,dacă nu mă înșel din 2004.Ciuma Roșie,Ciuma Galbenă,tot un drac.Toți politrucii cu neamuri cu tot, trăiesc bine pe spinarea nenorocitului de CET. Așa că…mai reflectează! Chestiunea e că Aradul a rămas în urmă,pe ici pe colo prin părțile….esențiale.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.