Gazonul din centrul Aradului nu a mai fost reîmprospătat de cinci ani

Gazonul din centrul Aradului nu a mai fost reîmprospătat de cinci ani

Timp de două săptămâni în municipiul Arad vor fi executate lucrări de supraînsămânțare a gazonului pe o suprafață de aproximativ 35.000 de metri pătrați, anunță Primăria Arad.

Se intervine pe Bulevardului Revoluției, pe tronsonul cuprins între Teatru Clasic „Ioan Slavici” și Piața Drapelului.

Operatorul de spații verzi contractat de municipalitate a demarat, joi, lucrările de supraînsămânțare la nivelul zonei verzi cuprinse între Palatul Administrativ și strada Crișan, sensul de mers spre Podgoria, iar vineri lucrările vor continua pe celălalt sens. Pentru a asigura o nivelare a suprafeței supusă intervenției, se execută și lucrări de nisipare cu ajutorul unui utilaj special care împrăștie nisipul la grosimea dorită.

Următorul cvartal ce va intra în lucru de luni, 23 mai, este cel delimitat de străzile Crișan și Ion C. Brătianu.

Reîmprospătarea gazonului prin supraînsămânţare este necesară când se înregistrează un procent destul de ridicat de degradare la nivelul acestuia, s-a subţiat din cauza arborilor care cresc şi-l umbresc sau a fost năpădit de buruieni.

Este pentru prima dată în ultimii 5 ani când se execută astfel de lucrări la nivelul spațiului verde de pe bulevardul central al municipiului.

Loading...
  1. N-a fost udat în perioadele secetoase.Iarba de gazon normal ca s-a uscat,instalandu-se buruieni rezistente la seceta.Acum va fi o coaliție ,iarba gazon+buruieni,la fel cum este coaliția ce conduce tara.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.