Generația fakebook

Generația fakebook

Am mai avertizat că nu există în România nici o „generație Facebook”, ori – dacă acceptăm că există – e infimă numeric și slabă ca influență. Pe Facebook manifestă impetuozitate și harul de a impresiona: viteza de circulație a informației și gradul înalt de indignare în gol, demonstrat de cei care primesc informația. Până la acțiune mai e.

Clasa politică nouă, revendicată în stradă toamna trecută nu se va autogenera, dacă stăm și așteptăm. O nouă clasă politică, pentru a apărea, trebuie mai întâi produsă. Oricât ar suna a truism… O întrebare logică, simplă & de bun-simț: cine s-o producă, dacă nu chiar cei care au cerut-o în stradă!?

Până atunci, poate ați aflat deja din ziare: primarii penali și cei incompetenți, dar în funcție, au prima șansă de a câștiga alegerile locale din iunie a.c. Rezultatele sondajelor (dar o să vedeți și realitatea de la vară) demonstrează teoretic ceea ce notam în paragraful de mai sus. Populimea intenționează să voteze mai departe cu cei corupți, dar celebri. Altfel, cum ar putea să se mai plângă?

Votul din iunie 2016 este prima șansă de după „Colectiv” de a aplica dezideratul de primenire a vieții politice de la noi. Nu trebuie ieșit în stradă pentru asta. Trebuie dat exemplul bun, fiecare în propriul anturaj. Părinți, mătuși, bunici – convinși că omul tău e cel mai bun. Dar care e omul tău?…

Dorința de înnoire a clasei politice rămâne doar o vorbă de pe Facebook, un fel infantil de a bate din picior pentru ca pofta să-ți fie îndeplinită pe loc, fără nici un efort din partea ta. Sau, în spiritul „tradiției” locale – una spunem, alta facem.

  1. Cautam colaboratori in publicitate si marketing, pentru pozitia de “manager zonal” . Pentru detalii va rugam sa trimiteti un email pe adresa francizagratuita@gmail.com cu un CV sau o sinteza a acestuia atasat.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.