Un partid acuză ipocrizia fiscală a clanurilor politice care vor să-i taxeze pe românii din străinătate

Un partid acuză ipocrizia fiscală a clanurilor politice care vor să-i taxeze pe românii din străinătate

Ion Stan, preşedintele filialei arădene a Partidului Noua Republică, susţine că intenţia de a-i obliga pe românii rezidenţi în alte ţări de a plăti contribuţii în România frizează absurdul şi demonstrează „ipocrizia fiscală” a partidelor mari din România.

„Conform Codului Fiscal «persoanele cu rezidența fiscală în România, cu domiciliul în ţară, sunt obligate la plata acestei contribuții, calculată prin procentul de 5,5% din valoarea salariului minim pe economie, chiar dacă se află în străinătate. Contribuția este de circa 67 lei/lună, corespunzator sumei de 792 de lei pentru un salariu minim pe economie, care din 2016 va fi 1200 de lei”, a spus Ion Stan.

Acesta susţine că s-ar putea ca românii din străinătate să renunțe la cetățenia Română sau să-și vândă proprietățile. „Cei care au votat cu ambele mâini Codul Fiscal, pentru ca pe baza «cocoşării» contribuabililor să-şi poată vota salarii şi pensii nesimţite vor ţipa, la toamnă, din toţi bojocii, că trebuie să scadă taxele şi impozitele. Când, de fapt, vor face exact pe dos, adică le vor mări şi vor inventa altele, exact aşa cum au făcut şi până acum. Clanurile politice aşa zise de dreapta ţipau din toţi bojocii împotriva Codului Fiscal al Guvernului Ponta, însă după ce Ponta a fost debarcat l-au votat cu ambele mâini, fără a-l modifica în mod substanţial. Pentru a justifica o creştere a propriilor salarii, deja nesimţite, au păstra taxa pe stâlp, o aberaţie care trebuia eliminată, conform Codului Fiscal lăsat de Ponta. Premierul forţat de «stradă» să demisioneze din cauza unei tragedii a recunoscut că taxa pe stâlp a fost o eroare care a adus grave deservicii economiei, dar nu economia românească îi interesează pe ei, ci cum să manipuleze populaţia pentru a-i vota din nou. Această ipocrizie fiscală este transpartinică, o practică toate clanurile politice. În preajma alegerilor vin cu măsuri populiste, ca mită electorală, dar, de regulă, după alegeri cetăţenii se trezesc că, în loc să le scadă taxele şi impozitele, acestea cresc”, spune Ion Stan.

  1. Ok, foarte tare! Văd că partidul ăsta acuză sistematic tot felul de probleme și neajunsuri naționale și universale. Nu zic că nu sunt reale problemele indicate. Dar la nivel local ce face acest partid. Domnul ăsta, Stan, e din Arad. Sau nu?! Urmăresc de nu mai știu când presa, în special partea politico-socială, și nu văd ABSOLUT nimic local la acest domn și la acest partid. Trăiește în paradis, cumva?! Totul e în regulă la Arad? Are listă de consilieri pentru alegerile locale, are candidat de primar, de președinte de consiliu județean, de primari prin localitățile județului? Ce naiba face acest individ, vrea să ducă cu preșul, să păcălească oamenii? Iese săptămânal în conferință de presă ca să ce? Să ne spună ceea ce spun și televiziunile naționale și toate site-urile, tot Facebook-ul? HELLO!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.