Gheorghe Falcă: „La Arad, alianţa PSD-PC-UNPR este din nou ultima între filialele lor”

Gheorghe Falcă: „La Arad, alianţa PSD-PC-UNPR este din nou ultima între filialele lor”

Gheorghe Falcă, preşedintele PDL Arad, a făcut o radiografie a alegerilor pentru Parlamentul European, desfăşurate duminică, 25 mai 2014.

„Ţin să mulţumesc în primul rând cetăţenilor, colegilor de partid, dar şi competitorilor pentru modul cum s-au desfăşurat aceste alegeri. A fost o campanie curată şi civilizată, aşa cum este normal să fie”, a declarat Gheorghe Falcă. Liderul democrat-liberalilor arădeni a analizat rezultatul alegerilor pe toate cele trei paliere: cel european, cel naţional şi cel local, având câte o concluzie pentru fiecare dintre subiectele abordate.

Cionca, lider judeţean
„În urma acestor alegeri, Aradul a câştigat un lider judeţean. Iustin Cionca a dovedit că a devenit om politic cu veleităţi judeţene, a trecut de stadiul de primar de oraş sau deputat de colegiu. A crescut foarte mult şi, indiscutabil, este produsul cel mai bun al nostru, al arădenilor, în această competiţie pentru europarlamentare”, a spus Gheorghe Falcă despre Iustin Cionca, ocupantul locului opt al listei PDL la alegerile europarlamentare.

Aradul, fără europarlamentar
Falcă regretă faptul că Aradul nu are un europarlamentar: „Din cauza politicienilor arădeni, Aradul nu are un europarlamentar. Eu am mai spus-o şi o spun, dacă eşti om politic responsabil trebuie să te gândeşti în primul rând la arădeni, mai apoi la interesele de moment ale partidului şi la persoanele cărora le eşti dator cu voturi”.

Preşedintele Comisiei Europene, un apropiat al României
În ceea ce priveşte rezultatele din Europa, preşedintele PDL Arad a precizat: „Pot să vă spun că, în urma alegerilor din întreaga Uniune Europeană, preşedintele Comisiei Europene va fi Jean-Claude Juncker, un apropiat al României, reprezentant al Grupului Parlamentar al Popularilor Europeni, care a deţinut de mai multe ori funcţia de premier al Luxemburgului. Este un rezultat important pentru România prezenţa unui om de dreapta la conducerea Comisiei Europene”.

PNL în PPE, avantaj pentru dreapta în Parlamentul European
Referitor la decizia PNL de a adera la PPE Falcă a spus: „Felicit decizia liberalilor de a intra în Partidul Popular European, adică în dreapta politicii europene. S-a reparat greşeala din 2000, când PNL a aderat la ALDE, adică la liberalii europeni, care cochetează acum cu stânga. Prin decizia de acum, delegaţia României în Parlamentul European se echilibrează doctrinar, cu un avantaj pentru dreapta. Vom putea, astfel, să propunem numele viitorului comisar european român, care pentru binele României trebuie să fie de dreapta”.

„Aradul a rămas de dreapta”
Gheorghe Falcă s-a referit şi la rezultatul alegerilor în judeţul Arad: „Pot să spun că la Arad parteneriatul de dreapta a avut câştig de cauză în faţa stângii. PDL şi PMP au, împreună, peste 29%, în timp ce PSD cu PC şi cu UNPR au întrunit doar 27%. Dacă la aceste calcule adăugăm aportul în procente al PNL şi chiar al Forţei Civice, observăm că Aradul a rămas consecvent, adică de dreapta. În plus, în cadrul PDL, suntem printre primele filiale din ţară, împreună cu organizaţia judeţeană Alba, în timp ce, la Arad, Alianţa PSD-PC-UNPR este din nou ultima între filialele lor.

„Este importantă unificarea dreptei”
Unificarea dreptei şi campania pentru Preşedinţia României: „Sunt un adept al unificării dreptei de mai multă vreme. Aceste alegeri definesc foarte clar calculele care privesc viitorul preşedinte al României. Actualmente, stânga se situează la 38 de procente şi foarte greu va mai creşte faţă de acest scor. Potenţialul de creştere îl are întotdeauna Opoziţia, după cum se ştie. Dacă Opoziţia se unifică şi vine în întâmpinarea cetăţenilor cu opţiuni de dreapta, atunci e clar că vom avea un preşedinte al României din zona de dreapta. Unificată, dreapta câştigă alegerile, dezbinată, lasă cale liberă stângii, care va câştiga în mod natural alegerile pentru Preşedinţie. De aceea, este importantă unificarea dreptei”.

  1. asta minte pe cum respira

    Raspunde
  2. nu are importanta 27 mai, 2014, 8:34 am

    Nu-l mai lauda atata pe Cionca!!! Gresesti !!! Sunt oameni mult mai capabili in partid,dar tu nu vrei sa-i vezi si gresesti!!! Cine si ce a facut Cionca??? Pune oameni mai cunoscuti ca altfel te duci in cap!!!

    Raspunde
  3. de mult nu am mai vazut pe nimeni sa spuna atatea prostii la un loc ca acest domn primar

    Raspunde
  4. Comunistii „niciodata nu au vazut nimic”domnule Paul!!!

    Raspunde
    • comunistii striga comunisti

      Raspunde
      • Imi pare rau dl Gogu insa,nu fac si nici nu am facut in trecut POLITICA astfel incat afirmatia dvs.ma jigneste.Am facut in schimb cateva studii care-mi permit sa am si eu cateva opinii.Mentionez ca aceste studii nu sunt facute la Facultati aparute ca ciupercile dupa ploaie…Si nici notele nu sunt obtinute pe REFERATE.Am facut scoala atunci cand la facultate candidam 8 pe un loc!!!

        Raspunde
      • Mai mentionez ca tatucul PSD este dl Iliescu personaj comunist marcant,iar actualul lider este plagiaturist marcant…Desigur dl.Gogu stiti cat de greu se alcatuiesc lucrarile in invatamantul superior,insa dl Ponta a ales sa plagieze…TRIST

        Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.