Gheorghe Falcă: Mai multe instituții de învățământ din municipiu rămân FĂRĂ 4 MILIOANE DE LEI din cauza parlamentarilor social-democrați

Gheorghe Falcă: Mai multe instituții de învățământ din municipiu rămân FĂRĂ 4 MILIOANE DE LEI din cauza parlamentarilor social-democrați

Gheorghe Falcă a declarat la începutul conferinței de presă pe care a susținut-o astăzi, că îi felicită pe parlamentarii social-democrați pentru inițiativa de a transfera administrarea fostului sediu al Băncii Naționale Române, filiala Arad, conducerii Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, inițiativă care a fost și aprobată ieri în ședință de Guvern.

Edilul a ridicat însă și problema unor fonduri în valoare de 4 milioane de lei care trebuiau alocate instituțiilor de învățământ arădene, pentru ca acestea să poată funcționa. Primarul municipiului Arad susține că dacă parlamentarii social-democrați au putut rezolva ca Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad să aibă săli mai mari, era necesar să se ocupe și de acest aspect.

„Domnii parlamentari Fifor și Căprar au lăsat mai multe instituții de învățământ din municipiu fără bani pentru plata cheltuielilor materiale. ISJ are toate aceste sesizări, precum și Direcția Generală a Finanțelor Publice. Ne punem întrebarea, dacă acești parlamentari care au putut să rezolve un interes, de ce nu au vrut să rezolve și problema învățământului arădean într-o rectificare pozitivă. Trebuie rezolvat și interesul ca să funcționeze școlile, pe lângă cel al Universității de a avea spații mai mari, care a fost prioritar pentru parlamentarii PSD”, afirmă Gheorghe Falcă.

Primarul spune că cele mai afectate vor fi grădinițele din municipiu.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.