Gheorghe Falcă: „NU toţi arădenii doresc revenirea Cetăţii în patrimoniul Aradului”

Gheorghe Falcă: „NU toţi arădenii doresc revenirea Cetăţii în patrimoniul Aradului”

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, consideră declaraţiile făcute recent de reprezentanţii PSD Arad cu privire la referendumul pe tema Cetăţii drept „tendenţioase şi lipsite de argumente logice”. Edilul-şef a remis astăzi un comunicat de presă în care explică motivul referendumului: „NU toţi arădenii doresc revenirea Cetăţii în patrimoniul Aradului”.
„PSD consideră că un referendum pe tema Cetăţii nu aduce nimic pozitiv, că e inutil, din moment ce «toată lumea» vrea redarea Cetăţii arădenilor. De fapt, NU toţi arădenii doresc revenirea Cetăţii în patrimoniul Aradului. Unii arădeni, precum parlamentarii şi ceilalţi oameni politici din PSD, n-au mişcat niciun deget pentru Cetate, ştiu doar să critice. În schimb, arădenii aşteaptă şi acum Hotărârea de Guvern promisă de PSD încă din octombrie 2013”, a declarat Gheorghe Falcă.
În acelaşi comunicat de presă, Gheorghe Falcă le reaminteşte social-democraţilor că administraţia locală îşi respectă promisiunile, punctând câteva dintre investiţiile pentru care primaria a alocat bani din bugetul pe 2014. „Primăria Arad îşi respectă promisiunile. În Bugetul pe acest an, la capitolul «Investiţii», am alocat 7.300.000 de lei pentru reabilitarea clădirilor existente la Unitatea Militară din Gai şi, de asemenea, 14.073.000 de lei pentru construcţii noi şi instalaţii apă, canalizare, gaz, termice şi sanitare. Este dovada faptului că ne dorim Cetatea iar referendumul ar însemna un argument în plus pentru această voinţă unanimă a arădenilor”, a completat primarul Aradului.
Pe de altă parte, Gheorghe Falcă afirmă că „îşi doreşte ca reprezentanţii PSD să-şi dovedească iubirea faţă de arădeni şi faţă de alte obiective importante ale Aradului. Finalizarea pasajelor, investiţii în şcoli şi grădiniţe, rezolvarea problemelor privind Canalul Mureşel – sunt priorităţi reale ale Aradului, pe care actuala guvernare le ignoră. Iar parlamentarii PSD Arad, împreună cu alţi oameni politici ai acestui partid, nu fac nimic pentru arădeni”.
Comunicatul de presă se încheie cu un paragraf din Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare: „CAP. 3: Referendumul local
ART. 13: (1) Problemele de interes deosebit din unităţile administrativ-teritoriale şi subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor pot fi supuse, în condiţiile prezentei legi, aprobării locuitorilor, prin referendum local”.

  1. E usor sa arunci pisica moarta in curtea vecinului , dar pisica asta pute de vreo 8 ani in curtea lui Ghita !

    Raspunde
  2. Regula de baza a psd-ului: daca noi nu facem nimic nici alti sa nu faca !

    Raspunde
  3. Toti aradenii vor ca Cetatea sa revina in patrimoniul Aradului dar nu in patrimoniul lui Falca si Udrea cica si-au impartit tortul

    Raspunde
  4. care sunt aradenii aia care vor Cetatea? In afara de Falcao…care miroase si acolo ceva vant imobiliar…..

    Raspunde
  5. Falca mai bine taci sa nu te mai auzim!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.