Gheorghe Falcă a participat la prima şedinţă din noul mandat al Adunării Comitetului European al Regiunilor

Gheorghe Falcă a participat la prima şedinţă din noul mandat al Adunării Comitetului European al Regiunilor

Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad, a participat, la Bruxelles, la prima Adunare a Comitetului European al Regiunilor la începutul unui nou mandat de 5 ani. Primarul Aradului are un nou mandat de membru cu drepturi depline în cadrul acestui for, fiind membru în Comisia pentru politica politică de coeziune teritorială (COTER) și Comisia pentru resurse naturale (NAT).

În cadrul sesiunii plenare constitutive membrii CoR au ales noua conducere. Astfel, președinte a fost ales Markku Markkula (PPE), membru al Consiliului local al orașului Espoo (Finlanda). Acesta va conduce adunarea a autorităților locale și regionale din Uniunea Europeană pentru o perioadă de doi ani și jumătate, împreună cu Karl-Heinz Lambertz (PSE), președintele Parlamentului Comunității germanofone din Belgia, care a fost ales prim-vicepreşedinte al CoR.

Un alt punct important al sesiunii plenare l-a constituit dezbaterea dintre membrii CoR si prim-vicepreședinte Comisiei Europene, Frans Timmermans. Principalele teme abordate le-au constituit inițiative în domeniul creșterii și al ocupării forței de muncă, o mai bună legiferare, precum și prioritățile principale din programul de lucru al executivului UE pentru 2015.

Comitetul Regiunilor din Uniunea Europeană este format din 353 de membri (şi tot atâţia membri supleanţi), provenind din toate cele 28 de state membre.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.