Mai multe articole din rubrica "" ↑

Gheorghe Falcă, în vizită de lucru în Estonia și Olanda, unde s-a întâlnit cu experți din IT. Despre ce concepte de tip Smart City s-a discutat

Gheorghe Falcă, în vizită de lucru în Estonia și Olanda, unde s-a întâlnit cu experți din IT. Despre ce concepte de tip Smart City s-a discutat

O delegaţie a Asociaţiei Municipiilor din România condusă de Robert Negoiţă (preşedinte AMR) şi Gheorghe Falcă (preşedintele  sucursalei regionale Vest a AMR), a efectuat o vizită de lucru în Estonia şi Olanda în perioada 4-10 martie 2018, vizită despre care a vorbit primarul municipiului Arad astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Unul dintre cele mai importante puncte de pe agenda vizitei în Estonia a fost  intâlnirea membrilor AMR cu experţii din cadrul centrului de excelenţă IT pentru municipalităţi. Ca urmare a implementării unei strategii complexe, în Estonia, 98% dintre cetăţeni deţin un ID electronic.

Acest lucru se traduce prin: 99% din tranzacţiile bancare sunt făcute în sistem electronic, 95% din taxe şi impozite sunt încasate electronic, iar 98% din noile firme sunt înfiinţate în sistem electronic. Durata medie a procedurilor este de aproximativ 18 minute, a afirmat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Delegația AMR, însoțită de Ambasadorul României în Estonia, Excelența Sa, Daniela Mihaela Cămărăşan, a fost primită de primarul orașului Tallinn, Taavi Aas. În acest context, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a   vorbit despre necesitatea unui schimb de experiență în domeniul informatizării serviciilor publice municipale.

Delegaţia AMR a  beneficiat de sprijinul complet al Ambasadei României la Tallinn şi de cel al Excelenţei Sale Daniela Mihaela Cămărăşan, ambasador.

În Olanda, la Haga, delegaţia AMR a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Platformei 3.1. Cu această ocazie au fost prezentate domeniile de activitate ale acestei instituţii. În timp ce colaborarea cu autorităţile vizează amenajarea şi dezvoltarea urbană, prin integrarea serviciilor publice, în ceea ce priveşte cooperarea cu mediul privat aceasta se axează pe implementarea conceptelor de tip Smart City. După ce partea română  şi-a prezentat obiectivele şi programele, reprezentanţii celor două delegaţii au fost de acord cu punerea bazelor unor relaţii de colaborare.

Programul vizitei de lucru efectuate în Ţara Lalelelor a înclus şi întâlniri cu autorităţile locale, cu specialiştii municipalităţii pe diferite domenii, cu oamenii de afaceri, cărora li s-au prezentat oportunităţile de investiţii din municipile membre ale AMR, punându-se accent pe mediul sigur oferit de ţara noastră prin prisma apartenenţei la NATO şi a bunelor relaţii de cooperare cu ţările de pe întreg Globul. Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă s-a numărat printre cei care a susţinut prezentări cu această ocazie.

Nu în ultimul rând au avut loc vizite în departamente cheie ale instituţiilor din Haga şi s-au purtat discuţii pe marginea modelelor de bună practică în administraţia locală. Partea română a aflat detalii despre conceptul de economie circulară şi smart city.

În condiţiile în care 95% din cetăţeni olandezi au acces şi utilizează internetul, administraţia locală a înţeles să pună accentul pe transferarea operaţiunilor în online, astfel că digitalizarea activităţii  a devenit  o prioritate, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, în urma vizitei efectuate în Olanda.

Delegaţia AMR a beneficiat pe parcursul întregii vizite de spirjinul Ambasadei României în Olanda şi de implicarea directă a Excelenţei Sale, Ambasador Brânduşa Predescu.

 

Loading...
  1. Prin digitalizarea activitatii sper sa se renunte la o gramada de bugetari , care si asa nu fac nimic si sa se deblocheze administratia , de birocratie si de persoane incompetente.

    Raspunde
  2. ID…. nr de identificare electronic. este totul o minciuna ce se prezita de la primarie prin acest articol. se vrea un control total. autoritatile mincinoase vor doar controlul total al oamenilor si societatii. acest personaj prinipal falca trebuie prima data sa faca strazi, spitale, sa si invetete coruptii sa lucreze pt cetateni. (dar din pacate acest om nu are viziune si nici chemare de a conduce un oras).. politicienilor sunteti marea majoritate corupti si mincinosi fara cea mai mica constiinta de a avea frica de Dumnezeu. nu uitati va venii un timp cand veti raspunde si veti suferii voi si tot ce va apartine pt toate crimele care sa u intamplat prin coruptia voastra si nepasarea voastra

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.