Ghioroc, pe harta competiţiilor de triatlon

Ghioroc, pe harta competiţiilor de triatlon

Triatlonul Ghiorocului va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe inedite de presă, în această după-amiază, de vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, altletul Sorin Mâneran și reprezentanții Asociației „Activi și Mai Puternici Împreună”, respectiv ai Asociației „Proactivi pentru viitor”.

Triatlonul, inițiat de Sorin Mâneran, este la prima ediție. Se va desfășura sâmbătă, de la ora 9, cu începere de pe plaja lacului. La ora 16, pe scena de pe plajă, va avea loc premierea câștigătorilor. În competiție s-au înscris 74 de participanți din Arad, din țară și din străinătate, printre ei fiind și campioni naționali (din Ungaria și România) sau balcanici. Sportivii vor participa și la o tombolă cu produse, în care pot câștiga un ceas Garmin sau o pereche de ochelari de firmă.

Vor exista două niveluri de dificultate, pentru începători și avansați. Triatlonul va consta în parcurgerea a trei probe intense. Competiția începe cu proba de înot (700m/1400m), continuă cu proba de bicicletă (30 km/60 km) și se încheie cu alergare (5 km/10 km).

„Triatlonul nu este simplu nici de organizat, nici de parcurs. Dar Consiliul Județean pregătește mai multe astfel de competiții, anul acesta și anul viitor, prin care dorim să punem baza unui calendar sportiv complex pentru anii următori”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

„Este un proiect îndrăzneț, la care am avut mult de muncă, dar cu pasiune, cu mult curaj și încredere în noi am reușit să punem la dispoziția participanților tot ceea ce este necesar”, a subliniat președintele Asociației „Activi și Mai Puternici Împreună”, Mircea Crișan.

La rândul său, Sorin Mâneran a insistat pe participarea internațională, pe faptul că încă de la prima ediție Triatlonul Ghiorocului este un eveniment sportiv important în calendarul competițional din vestul României.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.