Gondor: PSD a început „rotația cadrelor” de toamnă

Gondor: PSD a început „rotația cadrelor” de toamnă

Vicepreședintele Alianței Creștin Liberale Arad, Marius Göndör, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că PSD a început să repună în practică vechea metodă comunistă de „rotație a cadrelor”. Göndör a atacat investirea doamnei Lucia Curta în funcția de inspector școlar județean adjunct, menționând că nu are nimic personal cu aceasta, despre care crede că este un profesionist desăvârșit, ci cu situația ca atare.

„Se pare că PSD a început <rotația cadrelor> de toamnă. Este o acțiune folosită pe vremuri demult apuse, care văd că se reia. Astfel, Inspectoratul Școlar Județean are un nou inspector general adjunct, profesor în județul Bihor. Este o premieră în învățământul românesc. Mă întreb dacă nu exista niciun profesor în județul Arad capabil să facă față unei asemenea funcții? Din punctul meu de vedere existau și în județul Arad profesori care să poată ocupa această funcție, dar se pare că punctul de vedere al Ministerului Educației a fost altul. Din punctul meu de vedere, ceea ce s-a întâmplat este <o palmă> serioasă dată celor care lucrează în învățământul județului Arad. Nu am niciun fel de problemă cu doamna respectivă, care sunt convins că este o profesionistă desăvârșită, dar acțiunea ca atare este <o palmă> dată învățământului arădean”, a declarat Marius Göndör.

Vicepreședintele ACL Arad este de părere că în această situație nu au contat profesionalismul și competențele, ci prietenia cu cei doi deputați ai PSD Arad, Dorel Căprar și Flavius Măduța.

„Se pare că nu se judecă după competențe, ci după cine este pesedist, prieten cu Măduța și/sau Căprar. Mergând pe această idee, înseamnă că în județul Arad nu sunt profesori pesediști, prieteni cu Măduța și/sau Căprar, dar a fost găsită o asemenea persoană, prietenă cu cei doi, în județul Bihor. Spun că este prietenă cu cei doi pentru că doamna respetivă a lucrat pe la Săvârșin, iar soțul acesteia lucrează încă în această zonă, în domeniul silvic, de unde se fac niște legături logice între Săvârșin – Fondul Silvic – Căprar – (eventual) Măduța. Doamna a fost, în urmă cu mulți ani, profesor pe la Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului, școală de unde provine și domnul inspector școlar general, de unde rezultă că acesta din urmă nu a fost chiar atât de străin de această numire, precum se lasă a crede”, a mai declarat Marius Göndör.

Totodată, Göndör este de părere că inspectorul școlar general Claudius Mladin a fost pus într-o situație penibilă, indiferent că acesta a avut sau nu cunoștință despre această numire.

„Postura în care a fost pus inspectorul școlar general este una cât se poate de penibilă. Dacă a știut de această numire, rămâne penibilă situația pentru că, eu cred, că trebuia să-și aleagă un coleg din județul Arad pentru această funcție de conducere din ISJ Arad. Dacă nici măcar nu a știut de această numire, așa cum se aude prin <târg>, atunci situația domnului inspector școlar general este cu atât mai penibilă, pentru că, în cazul în care se dă un concurs pentru acest post de adjunct, inspectorul școlar general face parte din comisia de concurs. Dacă Ministerul Educației n-a binevoit nici măcar să-l informeze pe domnul inspector, iar acesta s-a trezit cu această numire direct pe fax, cred că acesta are motive să nu doarmă liniștit, pentru că s-ar putea ca această numire să fie doar un pas al acestei doamne spre o altă funcție, prietenă fiind cu deputații care se pricep la toate, Măduța și/sau Căprar”, a mai explicat vicepreședintele Alianței Creștin Liberale Arad, Marius Göndör.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.