GRATUITATE pe TOATE mijloacele de transport. Care sunt condițiile

GRATUITATE pe TOATE mijloacele de transport. Care sunt condițiile

La propunerea ministrului Monica Anisie, guvernul a aprobat hotărârea care prevede circularea gratuită cu orice fel de mijloc de transport a elevilor.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, joi seară, că Guvernul a adoptat această procedură prin care elevii pot circula gratuit pe tot parcursul anului calendaristic iar pentru cei care fac naveta pe tot parcursul anului școlar.

Astfel, școlarii vor circula spre școală doar pe baza carnetului de elev, pe toate tipurile de transport, fără a mai fi nevoiți să scoată bani din buzunar pentru a cumpăra bilete sau abonamente pentru drumul de acasă la școală și înapoi.

Decontul acestor documente se va face direct între transportatori și autoritățile statului direct responsabile.

Vă rog să îmi permiteţi să introducem pe ordinea de zi suplimentară un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea procedurii de decontare a cheltuielilor de transport a elevilor şi pentru modificarea hotărârii de guvern numărul 42/2017 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi. Este vorba despre transportul local gratuit pentru elevi pe tot parcursul anului calendaristic, transportul elevilor care fac naveta va fi gratuit pe tot parcursul anului şcolar, iar transportul feroviar şi cu metroul pentru elevi şi pentru studenţi va fi gratuit pe tot parcursul anului calendaristic”, a explicat ministrul Educaţiei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.