GRAV ACCIDENT FEROVIAR: Un om A MURIT şi alți nouă au fost GRAV RĂNIȚI, după ce două trenuri s-au ciocnit frontal

GRAV ACCIDENT FEROVIAR: Un om A MURIT şi alți nouă au fost GRAV RĂNIȚI, după ce două trenuri s-au ciocnit frontal

Un om a murit și alți nouă au fost grav răniți, miercuri dimineața, în urma coliziunii frontale dintre două trenuri regionale de pasageri.

Accidentul a avut loc la ora locală 10.20 (8.20 GMT), în sudul Austriei, în apropiere de localitatea Waldstein-in-Übelbach, lângă Graz, capitala landului Styria.

Potrivit primelor informații, unul dintre mecanici ar fi ignorat un semnal de oprire la apropierea de o gară.

Un purtător de cuvânt al pompierilor a declarat că trenurile circulau „cu viteză medie”, iar mecanicii ar fi avut timp să frâneze înainte de coliziune.

Mecanicul de locomotivă al unuia dintre cele două trenuri, pe care pompierii sosiți la fața locului au încercat ore în șir să-l descarcereze, a decedat din cauza rănilor suferite, a anunțat directorul companiei feroviare regionale Steiermärkischen Landesbahnen, Helmut Wittmann.

De asemenea, un pasager de 60 de ani a fost transportat de urgență la spital cu elicopterul, starea sa fiind considerată „critică”.

Imaginile difuzate de mass-media austriece arată cabinele în care se aflau mecanicii încastrate una în alta.

ciocnire trenuri

Numărul total al pasagerilor aflați în cele două trenuri nu a fost deocamdată dat publicității.

Foto: diepresse.com

  1. mecanic auto nu este egal cu mecanicul de locomotiva sau alte vehicule feroviare iar conductorul este cel cre controleaza biletele nu conducatorul unui vehicul feroviar

    Raspunde
  2. „unul dintre mecanicii auto ar fi ignorat un semnal” Asa se intampla cand pui un mecanic auto sa iti conduca un tren ……. 🙂

    Raspunde
  3. Greseli asumate si corectate 😉

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.