GRUP MEDIA condamnat la despăgubiri de ordinul milioanelor de euro pentru ascultarea telefoanelor unor celebrități

GRUP MEDIA condamnat la despăgubiri de ordinul milioanelor de euro pentru ascultarea telefoanelor unor celebrități

Un grup media a fost condamnat, joi, la plata unor despăgubiri colosale, de ordinul milioanelor de euro și asta pentru că tabloidele grupului au interceptat ilegal telefoanele mai multor celebrități.

Grupul de presă britanic Mirror (MGN), obligat la plata unor despăgubiri totale de circa 1,2 milioane de lire sterline, a prezentat scuze victimelor interceptărilor și a acceptat în principiu să le despăgubească, anunțând, însă, că ar putea contesta valoarea despăgubirilor. MGN a dezvăluit că va aloca încă 4 milioane de lire într-un fond de 16 milioane care să acopere eventuale noi condamnări pentru atingerea adusă vieții private a unor VIP-uri. Un avocat al victimelor a precizat că deja coordonează un mare număr de plângeri suplimentare împotriva grupului media.

Presa tabloidă britanică a fost zguduită în ultimii ani de mai multe scandaluri legate de interceptări ilegale practicate de la începutul anilor 2000. Acestea au culminat în vara lui 2011 cu cazul News of the World, care ascultase căsuța poștală a unei eleve de liceu dispărute și găsite în cele din urmă moartă, Milly Dowler.

Andy Coulson, fost redactor-șef al News of the World și ex-consilier de comunicare al premierului David Cameron, a fost condamnat anul trecut la 18 luni de închisoare în acest dosar, fiind în prezent judecat pentru acuzații de sperjur în fața unui tribunal din Scoția.

Potrivit unei decizii a Înaltei Curți de la Londra, fostul fotbalist Paul Gascoigne va primi 188.250 de lire, iar actrița Sadie Frost 260.250 de lire.

Avocații victimelor susțin că decizia de azi reprezintă „o etapă importantă în dezvoltarea protejării vieții private în Marea Britanie”.

Foto: sspblue.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.