Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii

Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii

Guvernul Ponta a aprobat, printr-un memorandum, deblocarea sumei de 5 milioane de lei, aferentă lunii iulie, pentru derularea, în 2015, a programelor finanțate anual de la bugetul de stat în scopul sprijinirii sectorului întreprinderilor mici și mijlocii.

Aceasta este cea de-a cincea tranșă deblocată în 2015, din fondurile ce urmează să fie repartizate de Guvern pe o perioadă de șase luni, în mod eșalonat, pentru programele destinate IMM-urilor.

„Programele finanţate vizează dezvoltarea abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor, stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanți în afaceri, modernizarea activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață, dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM-urilor, înființarea și dezvoltarea de incubatoare tehnologice și de afaceri, susținerea meșteșugurilor și artizanatului. Este un sprijin binevenit din partea Guvernului Ponta, care stimulează iniţiativa tinerilor în mediul de afaceri şi sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii. Sperăm ca prin aceste proiecte să contribuim la creşterea economică şi la crearea de noi locuri de muncă”, a spus deputatul Dorel Căprar, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.