Guvernul a decis: Ce BENEFICII au ANGAJAȚII în anul 2021

Guvernul a decis: Ce BENEFICII au ANGAJAȚII în anul 2021

După decizia de a prelungi șomajul tehnic și timpul flexibil de muncă, Guvernul a decis și prelungirea altor măsuri active, până la 30 iunie 2021.

Astfel, potrivit Ministerului Muncii, românii se vor bucura de următoarele beneficii, până la mijlocul anului:

– 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei pentru încadrarea în muncă, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, a persoanelor peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat în  perioada stării de urgență sau alertă, din motive neimputabile lor, a tinerilor între 16 și 29 de ani înregistrați ca șomeri sau a cetățenilor români încadrați în aceleași categorii de vârstă, cărora le-au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor.

– 35% din remunerația cuvenită zilei de muncă acordată lucrătorilor zilieri, pentru o perioadă de 3 luni, la alegerea beneficiarului de lucrări.

– 41,5%  din salariul aferent zilelor lucrate pentru o perioadă de lucru de 8 ore pe zi, dar nu mai mult de 41,5% din câștigul salarial mediu brut, pentru angajații sezonieri.

În plus, se vor acorda zile libere plătite pentru părinți în perioada cursurilor online. Părinții vor beneficia, până la finalizarea cursurilor anului școlar 2020-2021, de zile libere plătite cu 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut, anunță Ministerul Muncii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.