Guvernul bagă mâna în pungă pentru persoanele defavorizate

Guvernul bagă mâna în pungă pentru persoanele defavorizate

Deputatul Dorel Căprar a anunţat că Guvernul a adoptate mai multe măsuri care vin în sprijinul persoanelor defavorizate. Astfel, de la 1 noiembrie, creşte cu 42 de lei alocaţia de sprijin pentru familie pentru copiii proveniţi din familii sărace, cu venit maxim de 530 lei net pe membru de familie. Se estimează că vor beneficia de acest sprijin aproximativ 500.000 de copii, care provin din aproximativ 284.000 de familii.

De asemenea, s-a decis acordarea unui tratament egal pentru copiii din sistemul special de îngrijire care se află în plasament la familii, cu cei aflaţi în grija asistenţilor maternali. Ei vor primi 440 de lei pe lună în loc de 97 de lei iar măsura intră în vigoare la 1 noiembrie.

O altă măsură pozitivă este dublarea alocaţiei. De asemenea, se dublează alocaţia de hrană zilnică pentru toate persoanele adulte cu dizabilităţi sau aflate în centre de îngrijire, de la 1 ianuarie 2015, măsură de care vor beneficia 43.000 de persoane.

„Sunt măsuri corecte, care ajută copiii din familii cu probleme şi persoanele care au mare nevoie de ajutor. Este important să asigurăm un nivel de trai minimal pentru copiii din familii sărace, în aşa fel încât să aibă condiţiile necesare să meargă la şcoală şi să aibă o şansă în viaţă. Unii politicieni ne acuză că luăm măsuri populiste, în campania electorală, dar este o minciună. Noi am demonstrat din prima zi de guvernare preocuparea pentru sprijinirea persoanelor defavorizate şi a categoriilor sociale vulnerabile, cum sunt pensionarii sau mamele care îngrijesc copii”, a spus deputatul PSD Dorel Căprar.

  1. In punga cui,gunoiule,a ta,a pontanacului plagiator,a pesedeului stalinist? In punga noastra secatuita v-ati bagat cu totul,criminalilor! Nu te mai opresti din minciuni,impostor rosu? Eu am un nepot cu handicap extrem,din luna mai 2014,nu a primit nici alocatia de persoana cu handicap grav,nici indemnizatia de insotitor persoane cu handicap de la ministerul muncii condus de o alta impostoare,rovanax plumbata!!!??? Nu te intereseaza Romania reala,limbricoid metastazic,traiesti ca-n paradis,excroc nenorocit! Bata-va DZEU adunatura de excroci mincinosi cu tot parditul vostru de grup infractional organizat,pana gand ne luati dreptul la viata?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.