Guvernul japonez le-a cerut cetățenilor țării să facă provizii de… hârtie igienică

Guvernul japonez le-a cerut cetățenilor țării să facă provizii de… hârtie igienică

Guvernul japonez le cere cetățenilor țării să facă provizii de hârtie igienică, în cadrul unei campanii de sensibilizare a opiniei publice cu privire la dezastrele naturale, foarte posibile în arhipelagul nipon.

„Fiți pregătiți!”, i-a sfătuit pe japonezi Ministerul Industriei în cadrul unei expoziții ce a fost organizată la Tokyo în perspectiva zilei naționale dedicată comemorării dezastrelor, care se marchează în fiecare an la 1 septembrie, în amintirea Marelui Cutremur din Kanto, în urma căruia și-au pierdut viața peste 100.000 de oameni, în 1923.

„Profitați de această ocazie, dacă doriți, și începeți să vă faceți provizii de hârtie igienică acasă”, a insistat ministerul, precizând că proviziile trebuie făcute pentru a acoperi cel puțin o lună, timp necesar pentru revenirea pieței la normal în cazul unui dezastru major.

Potrivit ministerului nipon, capacitatea de producție de hârtie igienică este vulnerabilă, având în vedere că aceasta este concentrată în prefectura Shizuoka, o regiune expusă riscului seismic.

Foto: blogimg.jp

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.