HALUCINANT: Chetă în EURO, pentru cadoul de sfârşit de an! Cât dau părinţii pentru CADOURILE PROFESORILOR

HALUCINANT: Chetă în EURO, pentru cadoul de sfârşit de an! Cât dau părinţii pentru CADOURILE PROFESORILOR

Cu toţii suntem de acord că domnii, doamnele şi domnişoarele profesor merită o atenţie, un buchet de flori, un cadou, o cutie de ciocolată la sfârşit de an. Şi nimeni nu se supără.

Dar, atunci când la o şcoală generală de cartier se strâng câte 300 de lei/elev pentru respectivul cadou, parcă ceva nu e în regulă. Iar într-o altă clasă cică nu se acceptă decât Euro, dacă tot suntem stat cu drepturi depline al Uniunii Europene (mai puţin în Schengen!), parcă lucrurile au luat-o razna rău de tot!

Haideţi să ne punem puţin în locul unor părinţi care câştigă salariul minim pe economie şi au doi copii la şcoală. Poate chiar trei, sau mai mulţi. Şi chiar numai unul de-ar avea, tot nu ar fi în regulă. Tot ar fi un efort uriaş, alături de celelalte cheltuieli pe care le mai presupune ţinutul copilului în şcoală.

Desigur că toţi se conformează şi până la urmă plătesc. Aşa au făcut şi părinţii lor, în vremurile de tristă amintire. Dar, parcă acum trăim (sau măcar pretindem că trăim) vremuri noi. Sau, nu?!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.