HAOS provocat de romi în Franța. AU BLOCAT cea mai importantă șosea, pentru a-l scoate pe unul de-al lor din penitenciar

HAOS provocat de romi în Franța. AU BLOCAT cea mai importantă șosea, pentru a-l scoate pe unul de-al lor din penitenciar

Cozi colosale de mașini, trafic paralizat pe ambele sensuri, nervi întinși la maxim, într-un cuvânt un haos total pe autostrada A1 din Franța: o problemă cu care autorităţile franceze nu s-au mai confruntat până în prezent.

Sute de şoferi au stat ore bune în coloană pentru ca autorităţile franceze să intervină, după ce un grup de 60 de etnici romi au incendiat mai multe anvelope. Inițial, oficialii s-au declarat depăşiți de situaţie şi au lăsat spiritele să se calmeze de la sine.

Romii au făcut o baricadă din cauciucuri în flăcări şi au blocat una dintre cele mai importante şosele ale Franței. Coșmarul prin care au trecut sute de șoferi pe drumul care leagă Parisul de Lille a fost provocat de romi pentru a pune presiune pe judecători ca aceştia să dispună scoaterea din penitenciar a unui tânăr de 26 de ani. Bărbatul urma să participe la funeraliile tatălui său ucis de un extremist.

În lipsa unor rute ocolitoare, şoferii au fost nevoiţi să aştepte ore bune pentru deblocarea drumului.

Într-un final s-a luat decizia ca tânărul să participe la funeralii escortat de un dispozitiv al forţelor de ordine. Traficul s-a reluat, sâmbătă, spre după-amiază după ce autorităţile au înlăturat de pe șosea bucățile de cauciuc rămase în urma incendiului.

Foto: leparisien.fr

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.