Suntem de pomina Europei! Alți doi ROMÂNI REȚINUȚI în Austria pentru TRAFIC DE PERSOANE. Trei COPII aflați în camionul condus de unul dintre ei sunt ÎN STARE GRAVĂ

Suntem de pomina Europei! Alți doi ROMÂNI REȚINUȚI în Austria pentru TRAFIC DE PERSOANE. Trei COPII aflați în camionul condus de unul dintre ei sunt ÎN STARE GRAVĂ

Numărul românilor reținuți pentru trafic de persoane crește de la o oră la alta.

Un alt român de 29 de ani a fost reţinut în Austria după ce în camionul pe care acesta îl conducea au fost descoperiți 26 de refugiaţi, printre care se aflau și trei copii care sufereau de „deshidratare severă” și a căror stare de sănătate a fost declarată ca fiind „extrem de proastă”.

„Cei trei copii au fost spitalizați (…) din cauza stării lor de sănătate extrem de proaste. Medicii ne-au spus că au fost tratați pentru o deshidratare severă”, a anunțat poliția austriacă într-un comunicat. „Dacă și-ar fi continuat drumul, probabil că situația ar fi putut deveni critică”, a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al poliției din landul Austria Superioară.

Camionul, oprit de poliție după ce fusese dat în urmărire, transporta „26 de străini în situație ilegală” care proveneau din Siria, Bangladesh și Afganistan și care au spus că doreau să ajungă în Germania. Vehiculul a fost interceptat nu departe de frontiera germană. Șoferul, un român care refuzase să oprească la un control de rutină, a fost arestat.

Autorităţile austriece au confirmat, totodată, că un alt cetăţean român a fost reţinut pentru trafic de persoane în Salzburg. Acestea era şoferul unui camion în care se aflau mai multe persoane.

Ministerul Român de Externe a confirmat, sâmbătă seara, că doi cetățeni au fost reținuți în Austria, sub acuzația de trafic ilegal de persoane.

Ultimii patru români reținuți în Ungaria sunt acuzaţi că erau călăuze pentru 21 de imigranţi care intenţionau să ajungă în Germania. Românii conduceau o camionetă cu numere de Bulgaria, care a fost oprită într-un filtru al forţelor antiteroriste de pe autostrada M5, ce verifica tocmai transportul ilegal de imigranţi. În imaginile prezentate de poliţia maghiară se vede cum poliţiştii îi culcă la pământ şi îi percheziţionează pe români, în timp ce în camioneta lor erau înghesuiţi 11 afgani şi 10 sirieni.

Foto: brookings.edu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.