Haosul urbanistic continuă la Arad și în mandatul lui Bibarț. Cum răsare un bloc între case, în Aradul Nou

Haosul urbanistic continuă la Arad și în mandatul lui Bibarț. Cum răsare un bloc între case, în Aradul Nou

Continuă dezvoltarea urbanistică haotică în Arad și în mandatul primarului Călin Bibarț.

Ultimul exemplu de acest gen s-a consumat vineri, când în ședința Consiliul Local Municipal, a fost votat proiectul de hotărâre nr. 93/2021 „privind aprobarea documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) și Regulament Local de Urbanism (RLU): «Zonă condominii 4 apartamente şi locuinţă individuală» generat  de  imobilele  identificate prin  C.F.  nr. 331778 – Arad,  CF  nr. 331779 – Arad, CF nr. 331780 – Arad, CF nr. 331781 – Arad amplasament: strada Măcieşului, nr. 10 – 16, municipiul Arad, judeţul Arad – iniţiativa primarului”.

Este vorba despre construirea unui bloc într-o zonă eminamente de case, fără a se ține cont de faptul că, prin aceasta, locatarii imobilelor (caselor) din jur își vor pierde intimitatea propriei curții. Dar, cui îi mai pasă de oameni în vremurile pe care le trăim?

Mai mult decât atât, o asemenea construcție va duce, automat, la scăderea valorii de piață a imobilelor și terenurilor din jurul „înălțimii sale” blocul.

Cu toate acestea, consilierii locali ai PNL, PSD și UDMR au votat proiectul, prin aceasta afectându-le efectiv viața locuitorilor de pe strada Măcieșului, din Aradul Nou.

S-au opus cei de la USR PLUS și PMP, care au înțeles că nu se mai poate continua așa, chiar dacă legal (în lipsa unui Plan Urbanistic General valid) la Arad încă e posibil orice.

  1. Haosul se muleaza bine pe anumite interese…

    Raspunde
  2. Câtă bătaie de joc, este incredibil ce se se întâmplă în Arad în zona imobiliară, samsarii rup tot, pseudoinvestitorii imbiliari construiesc oriunde și oricum cu girul atorităților și își bat joc de oameni!

    Raspunde
  3. mafia imobiliara conduce orasul. vedeti cate apartamente are fam Falca sau Bognar. despre asta este vorba

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.