Aradul, la cheremul dezvoltatorilor imobiliari. „Zici că suntem în Zimbabwe”

Aradul, la cheremul dezvoltatorilor imobiliari. „Zici că suntem în Zimbabwe”

În lipsa unui Plan Urbanistic General (PUG) valid, Aradul se află la cheremul dezvoltatorilor imobiliari care, profitând de complicitatea administrației (acoperită din punct de vedere legal tocmai de lipsa respectivului PUG!), construiesc orice, oricât și, mai ales, oriunde, fără un minim bun simț din punct de vedere urbanistic.

S-a întâmplat mai peste tot și urmează să se întâmple și în Grădiște, unde SC INTECO HOLDING SRL a demarat un proiect de construirea a patru blocuri de locuințe cu cinci etaje în vecinătatea unor case.

Primăria Municipiului Arad a organizat, chipurile, o dezbatere publică pe temă, una desfășurată în condiții de pandemie, deci un mare fâs, dar na, bifăm că „au făcut-o și pe asta”, că așa zice legea. Ca de obicei, s-au notat obiecțiile, propunerile și, tot ca de obicei, nu va ține nimeni cont de ele.

Numai că, de data aceasta, un consilier local e dispus să-și sacrifice timpul pentru a nu permite ducerea la bun sfârșit a unei asemenea „monstruozități de proiect”. Este vorba despre Dorian Curcanu, care a participat la dezbaterea de care pomeneam. Iată ce a declarat acesta imediat după:

„Blocuri de 5 etaje între casele cartierului Grădiște. Timp de 80 de minute, la dezbaterea organizată de Primăria Arad, am asistat online la un simulacru de expunere, în care proiectantul unui PUZ încerca să ne convingă că totul e soare și frumos, curcubeu pe cer, că noi suntem fraieri și ea are dreptate când spune că e okay să construiești 4 blocuri de 5 etaje între case în cartierul Grădiște. 5 persoane i-au explicat cât se poate de clar că, prin construcția de blocuri de 5 etaje, intimitatea locuitorilor caselor din zonă va fi violată și că așa ceva e inadmisibil, dar parcă am vorbit cu pereții. În perioada următoare voi merge în Grădiște, voi bate la fiecare ușă și voi cere fiecărui locuitor semnătura ca această monstruozitate de proiect să fie stopat. E rușinos că așa ceva se întâmplă în Arad. Chiar nu mai există pic de demnitate umană? Zici că suntem în Zimbabwe”.

Trimiterea la Zimbabwe e, desigur, pur întâmplătoare. Dacă era după noi, făceam trimitere la Camerun.

Citește și:

Haosul urbanistic continuă la Arad și în mandatul lui Bibarț. Cum răsare un bloc între case, în Aradul Nou

  1. povestea e mai veche nu e de ieri de azi

    Raspunde
  2. Nimic nou sub soare. Si in alte orase e la fel. Romanica plai de vis!

    Raspunde
  3. Falcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.